Diari Més

Societat

Una jove de Parc Riuclar fa la compra a la gent gran confinada

La iniciativa va sorgir de l’associació de veïns del barri i quinze famílies es beneficien de l’acció solidària de Marta Ballabriga

Dues persones esperen al balcó l'arribada de la vicepresidenta de l'Associació de Veïns, Marta Ballabriga, amb la compra.

Una jove de Parc Riuclar fa la compra a la gent gran confinadaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns de Parc Riuclar col·labora de manera desinteressada amb les persones grans i malaltes del barri que estan confinades a casa seva a causa de la pandèmia del coronavirus. La vicepresidenta de l’entitat, Marta Ballabriga, s’encarrega de fer la compra i de desplaçar-se fins a la farmàcia per adquirir medicaments a aquelles persones que no poden sortir del seu habitatge per culpa del coronavirus. Ballabriga va explicar ahir diumenge a aquesta redacció que «el barri és molt petit, hi ha censades 315 persones, ens coneixem tots i sabem on viuen les més vulnerables». Amb aquesta iniciativa «volem facilitar-les les coses en aquests moments tan difícils per a tothom», va dir. Aquest fet s’està aconseguint gràcies a la feina que porta a terme aquesta veïna del barri tarragoní.

Ballabriga és la membre més jove de la junta directiva de l’associació de veïns i, per aquest motiu, és l’única que dur a terme la tasta solidària de portar queviures i productes de neteja als veïns confinats a casa, perquè no pertany a cap grup de risc. «Evitar el contagi és el més important», va dir.

Parc Riuclar és el barri més petit de la ciutat de Tarragona i entre els veïns es coneixen pel nom. Des que va iniciar aquesta activitat, Ballabriga està en contacte amb veïns d’una quinzena d’habitatges que requereixen els seus serveis desinteressats. «Cada quatre dies truco als pisos des del portal del carrer i els pregunto si necessiten alguna cosa», va explicar. Els veïns fan una llista amb la comanda i, un cop adquirits els productes de la comanda, «els porto fins a casa seva, sempre mantenint les normes de seguretat», va indicar Ballabriga.

Mostres d’agraïment

Les persones que requereixen el servei que els fa Ballabriga es mostren molt agraïdes. En alguns casos, tenen dificultats per desplaçar-se, més després d’uns dies de no sortir de casa com a resultat del confinament, altres tenen complicacions de diversa índole i altres pateixen malalties. Ballabriga va explicar el cas d’una veïna asmàtica, «a la qual vaig anar a comprar la medicina», va dir. A més, a part del col·lectiu de la gent li fa molt respecte sortir al carrer, encara que sigui un pocs minuts i per fer la compra. El temor al contagi està molt present en persones que formen part del grup de risc més castigat per la pandèmia de coronavirus.

Difícil trobar mascaretes

Fins al passat dissabte Marta Ballabriga no va poder prestar el seu ajut els veïns del barri amb garanties per a la seva salut, tot i «adoptar totes les precaucions». Les dificultats per trobar mascaretes i guants de seguretat va suposar que fins al passat dissabte «no en tingués», va dir. Ballabriga va explicar que «l’associació treballa en xarxa amb l’Ajuntament i, des de Protecció Civil, em van dir que, si després de repartir el material entre el personal sanitari quedava algun material, me’l donarien». «El dissabte em van entregar la mascareta i els guants».

La jove veïna de Parc Riuclar va remarcar que aquesta activitat solidària dirigida a la gent gran i aquella amb malaltes del barri «la faig jo, només, perquè s’ha d’evitar exposar més persones» Ballabriga es va mostrar molt satisfeta per la resposta del barri. «Hem creat un grup tancat de whatsapp del qual formen part 53 persones, una xifra molt elevada tenint en compte les que viuen al barri». Mitjançant el grup «informem de les mesures que pren l’associació o l’Ajuntament». L’objectiu és facilitar tota meda d’informació sobre els canvis i noves propostes que estan sorgint arran de la lluita contra el coronavirus.

La crisi pel coronavirus va per llarg i Ballabriga es mostra disposada a oferir els serveis que presta als veïns del barri fins que sigui necessari. Ara l’objectiu es tradueix en el dia a dia.

La voluntària entrega una bossa amb menjar a una veïna.

Una jove de Parc Riuclar fa la compra a la gent gran confinadaGerard Martí

tracking