Diari Més

Estat d'alarma

«El naixement del nostre fill ha donat un alè de positivitat a molta gent»

Marina i Isaías acaben de ser pares de l’Adrià que va nèixer a l’Hospital de Santa Tecla

L'Adrià amb els seus pares

«El naixement del nostre fill ha donat un alè de positivitat a molta gent»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quarantena provocada per l’emergència sanitària actual no ha pogut robar ni una espurna de felicitat a Marina Ferre i a Isaías Mena que van rebre al seu primer fill, l’Adrià, el passat dijous a les 22.04, després de 24 hores de l’inici del part.

Ho van fer a l’Hospital de Santa Tecla on lluny de trobar un ambient afectat per la situació, van trobar-se amb tranquil·litat i tot el suport dels professionals, com és habitual. «Els dies previs estàvem una mica espantats amb tota aquesta situació però la nostra sorpresa ha estat que l’hospital està tranquil i, en especial, la planta de maternitat».

Tot i així, la jove parella destaca que sí que es nota a l’ambient, especialment en les mesures de prevenció. «Tots els professionals porten mascaretes i per tot arreu veus recordatoris per netejar-te les mans o tossir al colze», diuen. Isaías creu que els professionals viuen «una calma tensa» com li van dir uns sanitaris quan parlava amb ells, és a dir, «hi ha certa normalitat però es mantenen en alerta per si de cop i volta pogués haver-hi una allau de pacients. Un record que mantindrà la parella com anècdota són les converses d’infermeres i professionals sobre la situació, «pensem que tenen totes les respostes, però són humans com nosaltres i tenen els mateixos debats que la resta de població», explica. Entre les particularitats que estan vivint, la més dolorosa és la impossibilitat que els familiars puguin visitar-los a l’hospital, «sí que és cert que tenim molta tranquil·litat perquè no tenim visites però no compartir el moment més feliç de la teva vida amb els avis i família és la part més trista de tot això», afirmen.

Tanmateix, les noves tecnologies han fet possible que la família d’aquesta parella pugui conèixer l’Adrià per videotrucades. «Ens ho demanen molt, el volen veure tot i que intenten respectar la nostra intimitat» explica l’Isaías. La parella recorda com l’àvia volia anar a veure el nadó a la porta de casa i que li mostressin per un vidre, «això em va trencar el cor, i li vaig haver de dir que no era possible». La part positiva és que «el naixement del nostre fill ha donat un alè de positivitat a molta gent, ens diuen que, entre tanta notícia negativa, aquest naixement els porta esperança», expliquen. Tampoc han pogut rebre flors o regals a l’habitació i en alguns detalls s’han hagut d’adaptar a la situació amb aspectes com fer el llistat de naixement de manera on-line. La parella també ha volgut destacar la tasca que realitzen els professionals sanitaris i que ara, socialment es reconeix de manera més notòria, «Llevadores, infermeres, doctors, tot l’equip ha estat de deu, estem molt agraïts», conclouen.

L'Adrià ha nascut enmig del confinament de tot el país a l'hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona.

«El naixement del nostre fill ha donat un alè de positivitat a molta gent»Isaias Mena

tracking