Diari Més

Traslladats a l'Hotel Núria els usuaris de la Residència Llevant

Les habitacions de la residència ja s'han deixat preparades per atendre possibles afectats per la covid-19

Un dels avis, entrant a l'autobús adaptat de l'EMT.

Traslladats a l'Hotel Núria els usuaris de la Residència LlevantACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 57 usuaris de la Residència Llevant, pertanyent a la Xarxa Santa Tecla, ja han estat traslladats a l'Hotel Núria de Tarragona. Tal com va avançar ahir Diari Més, aquest moviment s'ha fet amb un doble propòsit, d'una banda, garantir la seguretat dels avis i àvies que viuen a la residència, i de l'altra, per reconvertir les places del centre en una seixantena de llits hospitalaris que acollirien malalts de la covid-19, en cas que els centres hospitalaris de la ciutat quedin desbordats.

El trasllat dels usuaris s'ha fet amb autobusos adaptats de l'EMT que han recorregut el trajecte d'uns 500 metres de distància entre la residència, que està dins del complex sanitari que Santa Tecla té a la Vall de l'Arrabassada, i l'hotel, que està situat a la Via Augusta. Els avis i àvies estaran en habitacions individuals, amb totes les comoditats i garanties, i amb la totalitat del personal que treballa a la residència, que ara passa a realitzar les seves tasques a l'establiment hoteler.

Pel que fa als llits que han quedat disponibles a la residència, els professionals de la Xarxa Santa Tecla ja els han deixat preparats perquè puguin ser utilitzats quan falti. En aquests 60 llits s'hi podrien derivar pacients amb coronavirus que requereixen hospitalització a planta.

Garantir la seguretat dels usuaris

Tal com explicava dijous el director general adjunt de la Xarxa Santa Tecla, Joan Aregio, amb aquest moviment s'ha volgut allunyar els usuaris de la residència, que són el col·lectiu amb més risc de contagiar-se, de les dependències del CAP Llevant, que es troba dins del mateix complex sanitari que la residència, per a evitar al màxim qualsevol interacció amb l'àmbit sanitari.

Un autobús adaptat de l'EMT davant de l'Hotel Núria.

Traslladats a l'Hotel Núria els usuaris de la Residència LlevantCedida

Un dels usuaris de la residència, entrant a l'hotel.

Traslladats a l'Hotel Núria els usuaris de la Residència LlevantACN

Una de les habitacions de l'Hotel Núria on els avis passaran el confinament.

Traslladats a l'Hotel Núria els usuaris de la Residència LlevantCedida.

Les habitacions de la residència ja s'han deixat preparades per ser llits hospitalaris.

Traslladats a l'Hotel Núria els usuaris de la Residència LlevantCedida

tracking