Diari Més

Estat d'Alarma

Més de 70 infermers i 80 estudiants voluntaris contra el COVID-19

És la resposta de professionals jubilats o que no exerceixen a la iniciativa solidària del CODITA per aportar més experts per abordar la pandèmia

Façana de la seu del Col·legi d'Infermeres i Infermers, localitzada al carrer Pau Casals.

Més de 70 infermers i 80 estudiants voluntaris contra el COVID-19Google Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 70 professionals de la infermeria que estaven jubilats o que actualment no exercien, i una vuitantena d’estudiants del sector s’han apuntat al registre del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) amb l’objectiu de donar un cop de mà als companys que lluiten contra el coronavirus i per erradicar aquesta pandèmia que està causant centenars de morts. La presidenta del col·legi, Lluïsa Brull, va manifestar a aquesta redacció que «anem justos de professionals i de material, i esperem que en els pròxims dies la pujada del nombre de contagis sigui important». Brull va comentar que «apuntem les persones que s’inscriuen i les enviem un correu on informem en quins hospitals de les nostres comarques necessiten infermeres», va dir, per recordar que la situació «a Barcelona i a Madrid és molt greu».

Amb relació als estudiants, Brull va dir que són 80 els que s’han inscrit per poder treballar com a auxiliars d’infermeria, però el Govern de l’Estat encara no ha firmat el decret per legalitzar aquesta situació requerida per l’elevat nombre de persones contagiades per coronavirus.

Brull va comentar que no vol ser «alarmista», però va lamentar les dificultats que tenen els professionals per disposar de material suficient per evitar possibles contagis. Per altra banda, va agrair el fet que «la ciutadania i empreses s’han bolcat fent donacions» d’utensilis de protecció, com ara pantalles de plàstic o mascaretes.

La presidenta del CODITA va subratllar que, davant de l’esperada crescuda de contagis en els pròxims dies, «confiem que arribi el material», però «el cert és que no el veiem, que acaba d’arribar».

El malestar entre els professionals del sector és tan elevat que el president del Consell General d’Infermeria, Florentino Pérez Raya, ha enviat una carta al president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, davant la falta de previsió per a afrontar la pandèmia. En l’escrit, Pérez Raya expressa la preocupació del sector davant el «desemparament i la desprotecció» de les infermeres i altres sanitaris que exposen la seva pròpia salut en compliment del seu deure, «sense els equips de protecció més elementals, encara que s’anunciï que es proveirà als centres sanitaris».

El president dels infermers recalca en la missiva que el Govern compta «amb tota la lleialtat institucional i el treball de les infermeres, però en el cas que aquesta inseguretat persisteixi, ens veurem obligats a adoptar les mesures jurídiques de tota mena que procedeixin en exigència de les responsabilitats inherents a la dramàtica situació per la qual travessen els professionals d’infermeria».

Col·lectiu de metges

El Col·legi de Metges també està aportant professionals que ja estaven jubilats per reforçar el servei dels companys que treballen als hospitals. Fins a la data, s’han presentat 64 sol·licituds de metges, dels quals 34 ja han estat col·legiats, així com de 400 alumnes de diverses especialitats, com medicina, nutrició i dietètica, fisioteràpia o de biotecnologia, entre altres, amb l’objectiu de col·laborar en l’erradicació de la COVID-19.

tracking