Diari Més

Farmàcies de Tarragona fan llistes d'espera per falta de mascaretes

Els professionals desconeixen quan els proveïdors podran aportar el material de protecció contra el coronavirus

Farmàcies de diferents punts de la ciutat han optat per crear llistes d'espera davant la dificultat per disposar de màscares.

Farmàcies de Tarragona fan llistes d'espera per falta de mascaretesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dificultat per distribuir a la població mascaretes de seguretat per protegir-se de la pandèmia de coronavirus ha decidit a moltes farmàcies de la ciutat de Tarragona a crear una llista d’espera. L’inconvenient és que els professionals no poden assegurar quan les podran començar a entregar als clients perquè desconeixen la data en la qual arribarà el material. Hi ha farmàcies que no han optat per aquest sistema. Aquest és el cas de la Farmàcia Esqué, des d’on van comentar a aquesta redacció que «no tenim material i serà difícil aconseguir-ho».

Helena Ciutat, representant d’una farmàcia localitzada al barri de la Granja, va dir que «hem fet una llista d’espera, però no podem donar esperances a la gent de quan disposarem de mascaretes». El motiu és que desconeix quan el proveïdor podrà entregar-les. Ciutat va apuntar que «hi ha molts problemes perquè ens arribin, però, si en tenim, trucarem a les persones en funció de l’ordre establert a la llista».

La farmacèutica amb establiment a la Granja confia en el fet que «la situació es normalitzarà i que la població en podrà tenir de mascaretes», però la realitat és que «fa quinze dies que no rebem cap». «Tenim més de cinquanta persones apuntades a la llista d’espera», va remarcar. Ciutat, qui va afegir que «quan estigui cobert el subministrament en l’àmbit sanitari serà quan ens arribarà a nosaltres el material», almenys aquesta és la previsió que, ara per ara, fa aquesta professional de l’àmbit de la farmàcia.

Ciutat també va comentar que «la gent està preocupada, sobretot la que pateix d’asma, la immunodeprimida, els que tenen problemes de pulmons i, en general, la població de risc», que són el col·lectiu que més en demana de mascaretes de protecció per prevenir el contagi.

«Depèn del proveïdor»

Per la seva banda, Maria Domingo, va informar des de la farmàcia de la Rambla Nova que «tenim molta demanda i per aquest motiu hem fet una llista d’espera». «Tot depèn del proveïdor», va dir amb relació a quan la Farmàcia Domingo podrà disposar d’aquest material de seguretat.

La farmacèutica va apuntar que s’ha decantat per aquest sistema amb la finalitat que «la gent no vingui cada dia a la farmàcia a demanar si tenim mascaretes, perquè per venir a buscar-la ha de trencar el confinament». «Com menys moviments de persones hi hagi, millor», va afegir. Domingo va remarcar que la creació de llistes d’espera s’ha fet per «tranquil·litzar la gent, perquè sàpiga que en el moment que ens arribin les mascaretes els trucarem per telèfon».

En els darrers dies la petició de material de protecció a les farmàcies s’ha incrementat de manera considerable. A més de mascaretes, «també ens demanen gels, guants i termòmetres per prendre la temperatura», va dir Domingo.

Dificultats des de l’inici

Cal recordar que quan la infecció per coronavirus semblava que només era un problema sanitari que afectava la Xina, molta gent va dirigir-se a les farmàcies en demanda de mascaretes. Al febrer, molts dies abans que el Govern de l’Estat decretés l’estat d’alarma, i davant de la creixent demanda, moltes farmàcies van esgotar les existències en qüestió d’unes hores. Des que es va decidir el confinament de la població, i coincidint amb l’augment del nombre de persones infectades i que han mort a causa del virus, la demanda s’ha multiplicat.

Per altra banda, una farmacèutica va dir que desconeix el preu a què haurà de vendre les mascaretes quan aquestes li arribin. Tot dependrà del preu a què les posi el seu proveïdor.

tracking