Diari Més

El tràfic de mercaderies al Port de Tarragona funciona amb normalitat

El Port de Tarragona segueix obert i funcionant, amb operatives diàries en gairebé tots els tràfics de mercaderies

Imatge de l'operativa al Port de Tarragona.

El tràfic de mercaderies al Port de Tarragona funciona amb normalitatPort de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona segueix obert i funcionant, amb operatives diàries en gairebé tots els tràfics de mercaderies, segons han explicat en un comunicat. El moviment de tràfics «segueix sent la prioritat del Port atès que el proveïment d’energia, matèries primeres i agroalimentaris són essencials per a les persones i les empreses del país, especialment en aquests moments de crisi sanitària» apunten.El moviment de mercaderies ha seguit funcionant amb normalitat arribant gairebé al milió i mig de tones fins al dia 22 d’aquest mes de març.

Líquids a lloure

Els líquids a lloure, principalment cru de petroli i els seus derivats, són els tràfics que contribueixen més decisivament en aquestes 1,5 tones mogudes en els 22 primers dies de març. Concretament, sumen 933.000 tones, essent 331.000 tones de cru, més de 500.000 tones en derivats del petroli (benzina, gasoil, etc.) i més de 80.000 tones en productes químics.

Sòlids a lloure

En els sòlids a lloure, un cop transcorreguts dos terços del mes de març, la xifra se situa en les 346.000 tones. A aquesta xifra total hi contribueixen decisivament els productes energètics com el carbó i coc amb 115.000 tones mogudes.

L’altre grup de sòlid a lloure que contribueix a aquest total per a les primeres setmanes de març són els cereals, pinsos i farines amb més de 120.000 tones mogudes. El subministrament de cereals per a l’alimentació de la ramaderia de Catalunya, Aragó i altres parts del nord de la península, segueix tenint assegurat l’abastiment a través del Port de Tarragona.

Impuls de la càrrega general

En aquest mes de març, els moviments de càrrega general ha registrat més de 122.000 tones mogudes. Els vehicles, i principalment la pasta de paper, han fet créixer aquest tràfic durant les primeres setmanes del mes de març.

El Port de Tarragona ha aprofitat per agrair la feina «a totes i tots els professionals que formen la Comunitat Portuària, especialment les persones assignades en els serveis especials (seguretat marítima, operativa, policia, etc.) que compleixen amb les seves responsabilitats des del primer dia de la crisi sanitària que està afectant la nostra societat».

tracking