Diari Més

Museus

Una quinzena de museus catalans llancen un concurs virtual

El dimecres 1 d'abril serà el torn del Museu d'Art Modern de Tarragona

Imatge d'arxiu de l'entrada del Museu d'Història de Tarragona

El Museu d'Història de Tarragona celebra 19 anys de la declaració com a Patrimoni de la HumanitatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una quinzena de museus catalans han llançat #MuseumQuizACasa, una edició virtual del concurs 'Museum Quiz' que té com a objectiu proporcionar una alternativa cultural i d'oci mentre duri el confinament a causa del coronavirus.

El concurs, que és accessible a través de l'adreça web www.museumquizacasa.org i inclou una versió per a adults (públic en general) i una altra per a famílies (infantil), s'iniciarà el proper dissabte 28 de març i estarà actiu mentre duri el confinament.

De dilluns a divendres es dirigeix a Famílies amb un concurs cada dia dedicat a un dels museus participants, i els dissabtes es dirigeix al públic general amb preguntes de tots els museus en un únic concurs.

Les preguntes inclouen temes d'actualitat, locucions i frases fetes, cultura popular, arts (música, cinema, pintura, escultura, gravat, disseny) i curiositats, amb especial atenció al patrimoni cultural de cadascun dels museus participants.

Els impulsors de la iniciativa recomanen que cada equip estigui format per un mínim de 2 i un màxim de 5 persones; i un cop finalitzada la sessió en línia tothom podrà veure la seva puntuació en relació a la resta de persones participants.

En la primera setmana participaran el Museu de Ciències Naturals de Barcelona (dilluns 30), el Museu Marítim (dimarts 31), el Museu d'Art Modern de Tarragona (dimecres 1 d'abril), els Museus de Sant Cugat (dijous 2 d'abril) i el Museu del Disseny de Barcelona (divendres 3 d'abril).

També s'han sumat a aquest concurs el Nacional Arqueològic de Tarragona, el Jardí Botànic de Barcelona, el Museu Picasso, el Museu d'Arqueologia de Catalunya, el Museu de la Terrissa de Quart, el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el d'Història de Cambrils, els Museus de Sitges, el Museu de Guissona i l'Espai Far de Vilanova i la Geltrú.

tracking