Diari Més

Una jutge de Tarragona permet a un mosso amb diabetis no anar a treballar durant la pandèmia

Apunta que la mesura beneficia la salut del demandant i l'interès general de salut pública

L'agressor està acusat de temptativa d'homicidi i atemptat contra els agents.

L'armilla salva la vida a un Mosso que intentava evitar un suïcidiMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una jutge de Tarragona ha permès a un agent dels Mossos d'Esquadra amb diabetis absentar-se del seu lloc de treball mentre duri l'emergència sanitària en entendre que, tot i estar en un «sector estratègic», pateix una malaltia crònica que l'eximeix per «deure inexcusable» durant la pandèmia.

En una interlocutòria, a la qual ha tingut accés Efe, la titular del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona ha admès la demanda que va interposar el sindicat USPAC en representació del mosso, adscrit a la Unitat de Seguretat Ciutadana del Vendrell, i amb la qual exigia a la Direcció General de la Policia que li concedís un permís retribuït.

La magistrada així ho ha decidit abans d'escoltar les al·legacions de l'Administració en considerar que obligar l'agent -que havia de reincorporar-se al seu lloc dimarts passat després d'una setmana de lliurança- a exercir la seva tasca amb normalitat pot comportar un perjudici «d'impossible reparació» per a la seva salut.

«Hi ha perill per la mora processal, perquè si no s'adopta la mesura sol·licitada el recurs podria perdre la finalitat legítima, atès el caràcter temporal de la mesura i els perjudicis que la seva no adopció poden suposar per al recurrent, d'impossible reparació, quant que afecten la seva salut», sosté.

Així mateix, entén que aquesta mesura no només beneficia la salut del demandant, sinó que és «adequada» també «per a l'interès general de salut pública, perquè la minimització de l'exposició a la Covid-19 de persones especialment vulnerables (...) redunda en el benefici i interès de la salut pública, davant la greu situació de pandèmia existent en l'actualitat».

En el seu escrit, que recull l'argumentació del lletrat d'USPAC, Jose Antonio Bitos, la magistrada té en compte els informes emesos pel Ministeri de Sanitat arran de l'estat d'alarma, entre ells el referent a la prevenció i control de la infecció en el maneig de pacients amb Covid-19.

En aquest document, el Govern indica que els treballadors amb «patologies prèvies, medicació, trastorns immunitaris, embaràs o lactància» són «especialment sensibles», de manera que «s'ha d'evitar» la seva «exposició» al virus per l'alt risc de contagi.

El mosso afectat va interposar un recurs de mesures cautelaríssimes després de tramitar, a través de la Subdirecció General de Recursos Humans de la Direcció General de Policia, la comanda de llicència per a «persones especialment sensibles» i no obtenir resposta, el que implicava que havia d'incorporar al seu lloc.

L'agent va al·legar en la seva demanda que obligar-lo a continuar treballant vulnerava el seu dret fonamental a la igualtat, així com lesionava la dignitat de la seva persona i el seu dret fonamental a la vida i a la integritat física.

També va recordar que, «si no es quedava a casa durant l'estat d'alarma i s'infectava, tindria un 10% de possibilitats de morir» això en el marc «d'una pandèmia a escala mundial sense precedents en la història recent».

El mosso va defensar a més que la seva absència temporal durant l'estat d'alarma «no comportaria de cap manera pertorbació greu dels interessos generals ni de tercers» atès que els efectius de policia no són més «necessaris» que «en altres moments», tal com segons la seva opinió es desprèn de la reducció dels delictes durant el confinament

tracking