Diari Més

Rosselló: «A casa tinc sis balcons, surto i no veig ningú, tot està desolat»

Aquest creador de cultura diu que, «com a artista, estic acostumat a estar autoconfinat, però estar confinat obligatòriament és una altra cosa»

Imatge cedida per Rosselló davant del quadre Crist de la Resurrecció», que li va fer Pep Escoda.

Rosselló: «A casa tinc sis balcons, surto i no veig ningú, tot està desolat»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’artista tarragoní Josep Maria Rosselló segueix creant a la seva casa i taller, fent un Cap Gros per a les Festes del Roser, que enguany celebraran el quarantè aniversari. «Com a artista, estic acostumat a estar autoconfinat, però les coses canvien quan passes d’estar autoconfinat a confinat obligatòriament», va explicar ahir dimecres a Diari Més. «Segueixo treballant a casa, com sempre, i tot i que m’agrada sortir al carrer i parlar amb la gent amb la qual m’hi trobo, ara no puc», va explicar, per afegir que «quan surto he de portar mascareta, i com utilitzo ulleres la qüestió que em plantejo posar-me mascareta o ulleres i, per tant, no hi veig gaire quan he d’anar pel carrer».

Amb relació a la pandèmia per coronavirus, Rosselló va comentar que «hi ha moments en què em preocupo i en altres m’ho prenc amb humor». «Ens enfrontem a una cosa que desconeixem i hem d’estar al que ens diguin els científics i els metges: els que som més grans tenim por», va dir el pintor, dibuixant i dissenyador tarragoní.

«A casa tinc sis balcons, surto i no veig ningú, el mar, i la sensació és d’una desolació total que posa els pèls de punta. Segueixo fent humor sempre que puc». Des del seu confinament, Rosselló no deixa de pensar en aquells ciutadans que viuen en habitatges de reduïdes dimensions, sense vistes a l’horitzó, però, sobretot, «en el complicat que han de ser aquests moments que ens ha tocat viure a la gent que té canalla, a qui expliques què està passant i ho entén, però que és canalla, i en aquelles persones que no poden veure els seus familiars».

El Beso, amb mascareta

Preguntat sobre si viure la pandèmia de la COVID-19 l’ha inspirat com a artista, Rosselló va recordar que, en els primers dies de confinament, «vaig agafar una escultura que es diu El Beso, li vaig posar una mascareta i vaig fer una fotografia per enviar-la als meus amics, i també l’he mostrat des d’un dels balcons de casa». Rosselló va expressar que, com a persona creativa, «treballo amb el record de les coses que em vénen a veure i acaben sent part de la meva obra, els que tindré del coronavirus estaran d’alguna manera presents en la que faci en el futur». «Ara és el moment del periodista, d’explicar què està passant, mentre que els literats escriuran d’aquí a un temps sobre aspectes relacionats amb la pandèmia», va remarcar l’artista tarragoní, qui va subratllar que «el record contribueix a la creació». En aquest context, Rosselló va dir que «l’únic artista que està al dia és Antonio López amb la seva Gran Via, en la que no surt ningú, cap persona: és un profeta».

«Desinfecto i poso ordre»

Les llargues hores de confinament en el seu domicili també permeten a Rosselló «desinfectar la casa i posar-hi ordre». «Estigueu tranquils, que no m’enfilo per les parets», va apuntar sense abandonar el seu característic humor. A més de desinfectar per lluitar contra el virus, Rosselló dedica bona part del seu temps de confinament a crear «un Cap Gros que em vaig inventar per les Festes del Roser i que gairebé tinc acabat». «Tenia unes peces que van quedar encantades, en les que estic treballant: tot l’estudi està ple de guix», va dir. Tot juts per aquest motiu haurà de dedicar unes hores a posar a punt les eines que utilitza en les seves creacions artístiques.

Rosselló ha exposat la seva obra en espais com el Castell d’Escornalbou o el Palau Maricel de Sitges, i en ciutats tan diverses com Nova York, París, Parma, Tànger, Orlando, Lleida o Tarragona, on té bona part de la seva obra, com el mural que va pintar a l’interior del Teatre Tarragona, on recorda el pas de Federico García Lorca per la ciutat. Quan la pandèmia sigui un record, és molt probable que el confinament a casa es veurà expressat en la seva futura obra.

tracking