Diari Més

Salut

Les 60 places de la Residència Llevant es reconverteixen en llits hospitalaris

La Xarxa Santa Tecla traslladarà els 57 usuaris de la residència a l'Hotel Núria

El CAP Llevant disposa d'un residència per a gent gran i segueix les recomanacions de Salut.

Les residències d'avis només podran atendre casos lleus de coronavirusGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les 60 places de la Residència Llevant, pertanyent a la Xarxa Santa Tecla, es reconvertiran en llits hospitalaris, per a fer front a un augment de casos de coronavirus. Segons ha pogut saber Diari Més, els 57 usuaris de la residència seran traslladats a l'Hotel Núria, que en els darrers dies s'ha estat desinfectant, perquè puguin passar la resta del confinament aïllats en aquest establiment.

La Xarxa Santa Tecla va fer una petició formal a la Generalitat i ahir dimecres es va aprovar. Els avis i àvies seran traslladats demà divendres de la residència a l'establiment hoteler amb busos municipals adaptats, segons ha pogut confirmar aquesta capçalera.

El director general adjunt de la Xarxa Santa Tecla, Joan Aregio, ha explicat que amb aquest moviment tenien un «doble interès». D'una banda, s'ha volgut «preservar a les persones grans que tenim a la Residència Llevant de qualsevol interacció amb l'àmbit sanitari», apunta Aregio. I és que cal recordar que el centre està dins del complex sanitari que Santa Tecla té a la Vall de l'Arrabassada, que inclou el CAP Llevant i un centre sociosanitari. En aquest sentit, Aregio ha afegit que «havíem de protegir als usuaris més del que ja ho hem estat fent des del primer dia».

D'altra banda, amb aquest moviment, la ciutat guanya una seixantena de llits, en els quals es podran derivar tant usuaris de Santa Tecla com de Joan XXIII. «Seixanta llits són molts», afirma el director general adjunt. I continua: «Esperem que no, però segurament els haurem d'utilitzar». Cal destacar que la residència compta amb equipament mèdic, de manera que aquests llits es podrien destinar a pacients amb covid-19 que requereixen hospitalització a planta.

Bona predisposició de les famílies i l'administració

L'hotel Núria, situat a la Via Augusta a uns 500 metres del centre, compta amb un total de 60 habitacions, de manera que tots els usuaris de la Residència Llevant podran estar en habitacions individuals. El trasllat a l'hotel no és només dels usuaris del centre, sinó de tot el seu personal, que ara realitzarà les seves tasques a l'establiment hoteler.

Joan Aregio ha volgut agrair a les famílies la seva resposta davant de la mesura, que han mostrat «disponibilitat i comprensió davant de la situació». Així mateix, el responsable de la Xarxa Santa Tecla ha donat les gràcies a l'Hotel Núria per la seva col·laboració i per «facilitar moltíssim les coses», així com a l'Ajuntament i a l'EMT, que «facilitaran els autobusos per fer el trasllat dels usuaris al nou espai». I ha conclòs: «Esperem que aquesta situació duri el menor temps possible perquè significarà que la pandèmia haurà passat i que tots podrem tornar a la normalitat».

tracking