Diari Més

Juárez: «Molta gent truca a Mare Terra demanant-nos material»

El president de la fundació diu que «hi ha infermeres que damunt de la protecció es posen bosses de la brossa»

Un professional de la sanitat, amb una protecció que no està a la seva mida.

Juárez: «Molta gent truca a Mare Terra demanant-nos material»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Mare Terra va fer donació de diferent material de seguretat a dos centres hospitalaris la setmana passada, un de Barcelona i un de Madrid. Davant la dificultat de molts professionals de l’àmbit sanitari per protegir-se amb garanties del coronavirus, alguns s’han posat en contacte amb la fundació que presideix Ángel Juárez per demanar la seva col·laboració, per si pot facilitar un material que no arriba com hauria de ser. Juárez va manifestar ahir dimecres a aquesta redacció que «em truca gent que treballa en autobusos, en supermercats, que es dediquen a la neteja i, fins i tot, metges demanant material perquè la distribució que s’està fent és un desastre». «Arriben avions de la Xina amb material i no sabem per què no s’agilitza el repartiment, quan resulta que és tan necessari i urgent», va dir.

Juárez va comentar que «el dimarts, en un centre hospitalari de Tarragona, hi havia infermeres que portaven bosses de la brossa damunt de l’equip de seguretat per reforçar els efectes i perquè no es fien». Juárez va comentar que «hi ha un problema de gestió impressionant i la gent no pot seguir treballant sense cap mena de protecció». El president de Mare Terra va afegir que «a Espanya hi ha més de 5.400 professionals de la sanitat infectats i, al final, tots cauran malalts si no se’ls protegeix amb plenitud de garanties, ja que estan moltíssimes hores en contacte amb persones infectades pel coronavirus». «Necessiten anar coberts de dalt a baix, no només portar mascaretes», va remarcar.

«No entenc el problema»

El president de la fundació va dir que «si hi ha material a Catalunya i també arriba en avió a Madrid, no entenc per què hi ha tants problemes en els centres hospitalaris». «Espero que no sigui per una qüestió política perquè en aquest cas s’hauria de denunciar». Juárez va recordar que la setmana passada la fundació va entregar una cinquantena de vestits complets i d’alta seguretat a un centre hospitalari, però va recalcar que «la seva vida útil és de tres o quatre dies, perquè es contaminen». Juárez va dir que els equips «van ser cedits per una empresa xinesa».

Juárez es va mostrar molt crític amb l’actuació dels polítics en la gestió de la crisi i va dir que «s’estan passant la pilota els uns als altres. En aquest context, va reclamar que, «fins que no superem la pandèmia del coronavirus, és necessari oblidar-se dels partits i fer una bona gestió conjunta».

Per altra banda, Juárez va recordar que «el nostre territori disposa d’una àmplia xarxa industrial i, per tant, també hauria de posar-se en marxa i accelerar la fabricació de material a Catalunya i Espanya, com s’està fent ja en alguns casos, per evitar l’actual problemàtica per falta del que és necesari». Juárez, que també presideix la Coordinadora d’Entitat de Tarragona, va dir que «aplaudim les iniciatives ciutadanes per a crear material, però recorda que les màscares de tela no estan homologades, per tant, no són efectives per a protegir el personal sanitari». «Sí que ho són per a les persones confinades, per exemple, per a sortir a fer la compra», va afegir.

tracking