Diari Més

El Col·legi d'Infermeres de Tarragona recull material de protecció per a sanitaris

La campanya es va iniciar ahir dilluns i va dirigida a empreses i professionals que han hagut de tancar a causa del coronavirus

Dues infermeres, atenent una persona malalta ingressada en un hospital.

El Col·legi d'Infermeres de Tarragona recull material de protecció per a sanitarisACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) va iniciar ahir dilluns una campanya de recollida de material sanitari amb la finalitat de distribuir-ho als centres hospitalaris i de salut. La iniciativa va dirigida, principalment, a empreses i professionals que, amb motiu de la crisi de la COVID-19, han hagut de tancar o han reduït la producció i tenen estocs o excedents de materials de protecció i vulguin cedir-lo als centres assistencials de totes les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Aquesta campanya s’afegeix a dues que aquest col·legi professional ja té en marxa, com són la de Promoció de la Salut i la Borsa d’Infermeres Voluntàries.

Els productes que demanda el CODITA en el marc d’aquesta campanya són mascaretes, guants, gels desinfectants, bates o peücs, entre altres elements que puguin utilitzar en la seva activitat les clíniques dentals, podòlegs, pintors, centres d’estètica, empreses veterinàries, laboratoris químics o indústries agroalimentàries, entre altres sectors productius. «Qualsevol equipació o material que pugui actuar com a barrera contra les infeccions o maximitzi la higiene de persones i instal·lacions es podrà entregar en el marc de la campanya.

El CODITA va informar que «per adherir-se i col·laborar en la campanya, cal contactar per telèfon al 977 239 519, de 10 a 12 hores del matí, o per correu electrònic a codita@codita.org i indicar la relació de material disponible, el nom i telèfon de contacte«.

El col·legi es farà càrrec d’organitzar la recollida i dipòsit de material, i coordinarà la distribució als centres assistencials, «segons les necessitats documentades», va indicar.

Reingrés al CODITA

Per altra banda, el CODITA va anunciar que ha adaptat una mesura provisional dirigida a les professionals del sector, com és la col·legiació gratuïta per a les infermeres voluntàries i jubilades que prestin servei durant l’emergència sanitària de la COVID-19. Aquesta mesura, acordada en comitè de crisis el passat divendres 20 de març, permetrà el reingrés d’infermeres en situació actual d’alta no exercent per jubilació o decisió voluntària i en situació de baixa voluntària, sempre que aquest canvi de situació laboral no s’hagi produït fa més de 5 anys enrere (només jubilacions). La tramitació es farà de manera presencial en la seu col·legial, de 10 a 12 hores del matí, i en la delegació de Tortosa havent concertat cita prèvia per correu a codita@codita.org.

En aquest context, el col·legi professional va indicar que, «de la mateixa manera, també es facilitarà la tramitació gratuïta a totes les noves altes col·legials, però en aquest cas també mentre duri la crisi sanitària de la COVID-19, i també de manera presencial en la seu de Tarragona, de 10 a 12 hores del matí i amb cita prèvia a la delegació de Tortosa, i aportant tota la documentació necessària per a la col·legiació.

Aquesta mesura estarà vigent el temps que duri la crisi sanitària produïda per la COVID-19 i és una conseqüència directa de les necessitats de professionals per l’alt nombre d’infectats, va recordar el CODITA.

tracking