Diari Més

Religió

La Setmana Santa de Tarragona veu «complicat» fer actes al setembre

El Vaticà suggereix fer actes a finals de l’estiu, fet que l’AASST «no s’ha plantejat», segons Seritjol

La Setmana Santa podria recuperar alguns dels actes el pròxim mes de setemebre

La Setmana Santa de Tarragona veu «complicat» fer actes al setembreGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Vaticà suggereix que els dies 14 i 15 del pròxim mes de setembre es podrien celebrar activitats vinculades a la Setmana Santa del 2020 i que han estat suspeses a causa de la pandèmia de coronavirus. La Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments, encarregada de fitxar dates de celebracions religioses, les litúrgies de l’Església Catòlica i el ritual dels sagraments, va emetre un comunicat la setmana passada en el qual planteja la possibilitat de fer una versió reduïda de la Setmana Santa.

Francesc Seritjol, president de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa de Tarragona, va manifestar ahir diumenge a aquesta redacció que ho veu «complicat» i va comentar que «encara no ens ho hem plantejat». A més, les dades apuntades pel Vaticà «coincidiria amb les Festes de Santa Tecla, quan els carrers de la ciutat estan plens d’actes».

Seritjol va dir que, en aquests moments, «el més important és que la gent pugui sortir de casa i que tot torni a la normalitat, un cop se superi la pandèmia».

Per al diumenge 22 de novembre està programada la processó organitzada per la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, amb motiu del 475è aniversari de la seva fundació, a la qual es va convidar a totes les congregacions tarragonines a participar, i que està previst que recorri diversos carrers de la Part Alta per enllaçar la plaça del Rei, on està la Casa de la Sang, amb la Catedral, on es farà la clausura de l’aniversari.

tracking