Diari Més

Protecció Civil recorre els carrers del barris de Tarragona per recordar a la població que es confini

Els voluntaris formen parelles per avisar els barris tarragonins des de Ponent a Llevant que respectin les mesures de prevenció

Una parella de Protecció Civil patrullant pel barri de Bonavista per informar als ciutadans que s'han de quedar confinats a casa.

Protecció Civil recorre els carrers del barris de Tarragona per recordar a la població que es confiniGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els voluntaris de Protecció Civil de tots els municipis estan sortint al carrer per a donar suport a les autoritats perquè els ciutadans respectin les mesures de prevenció que l’Estat ha decretat per evitar la propagació del coronavirus. En el cas de Tarragona, el president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, Lluís Mangrané, explica a Diari Més que «recorrem els barris des de Ponent fins a Llevant per recordar a la ciutadania que s’han de confinar».

Protecció Civil està enviant aquests missatges amb una vehicle que ronda per tots els barris tarragonins des de dissabte, per donar suport a la Guàrdia Urbana en aquesta tasca, tot i que ells ho fan més vegades perquè els agents locals tenen més assumptes per atendre. Els voluntaris fan aquesta tasca per parelles, per evitar un possible contagi entre ells, i ho fan amb tres vehicles al matí i a la tarda. A banda, si és necessari també surten de la furgoneta, però ho fan amb guants i mascaretes, de fet, «ningú surt del local de Protecció Civil sense els elements bàsics per garantir la seva seguretat», remarca Mangrané.

El president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil assenyala que «dissabte van veure molta gent pel carrer i diumenge al matí també, però després a partir de la tarda ja va començar a disminuir la presència de persones», i afegeix que «la tarda de diumenge vam veure, com a molt, 50 persones repartides entre Bonavista i Tarragona». Pel que fa dilluns i dimarts, Mangrané detalla que «dilluns al matí també hi havia força gent, però tots anaven a comprar i, ahir, ja no n’hi havia tanta». Sobre la presència de gent als supermercats, el president dels voluntaris destaca que «ara no hi ha les aglomeracions que hi havia al principi, la gent respecta més la distància entre ells i, a més, hi ha guàrdies en molts dels comerços». Els voluntaris de Protecció Civil van haver d’intervenir en una de les aglomeracions que es van produir dissabte en un dels supermercats de Bonavista on assenyalen que «la tasca no va ser gens fàcil perquè la gent no ens feia massa cas i, alguns, no ens entenien». Aquesta feina d’avisar a la població és una part de la tasca del dia a dia que fan els voluntaris, ja que l’altra part correspon al servei de logística a través del qual subministren mascaretes, guants i gel de mans als cossos de seguretat i als departaments de l’Ajuntament, com per exemple ESPIMSA. Pel que fa a aquest servei, Protecció Civil s’encarrega de recollir les mascaretes, els guants i el gel que algunes entitats els donen, com per exemple, Mercachina o l’Església Catòlica Xinesa de Tarragona.

Torns de sis voluntaris al dia

El fet que la gran majoria de persones s’hagin de quedar a casa per confinar-se ha fet que molts dels voluntaris de Protecció Civil estiguin disponibles per a donar servei a l’associació. «Nosaltres fem torns de cinc o sis persones al dia per evitar treballar en un grup massa gran de persones, però aquests voluntaris van rotant cada dia, perquè són molts els que demanen participar en les tasques», explica Mangrané. A Reus, les patrulles també passegen per la ciutat amb furgoneta i, si cal, a peu, per a evitar aglomeracions en els diferents comerços i recordar a la gent que cal confinar-se. Totes dues associacions mantenen el contacte directe amb els ajuntaments per si és necessari canviar el protocol o realitzar alguna altra tasca per tal de donar suport les autoritats competents.

tracking