Diari Més

«He hagut de tornar del centre de Tarragona a Campclar caminant»

La suspensió de les línies d'autobús urbà provoca problemes als treballadors dels barris

Una nota on s'explica la supressió del servei d'autobusos

«He hagut de tornar del centre de Tarragona a Campclar caminant»Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La suspensió de totes les línies d'autobús urbà de Tarragona que ha començat aquesta mitjanit ha deixat sense servei molts dels treballadors dels barris que avui es disposaven a anar a treballar i que no tenen cap altra alternativa per desplaçar-se.

És el cas d'una veïna deCampclar que treballa com a netejadora al centre de la ciutat. «He estat a la parada d'autobús i no passava cap vehicle. Així que, finalment, m'ha hagut de portar un company en cotxe, tot i la prohibició de viatjar dues persones en un mateix vehicle», diu la netejadora que vol mantenir-se en l'anonimat.

L'odissea ha estat similar per tornar a casa. «He sortit del bufet d'advocats on faig feines de neteja i he intentat agafar l'autobús. Ha arribat un vehicle i el conductor m'ha dit que no podia pujar, que només ho pot fer gent gran o sanitaris i que truqués als telèfons que estan a totes les parades», diu la dona. «He trucat als tres números, entre aquests al mòbil (657 784 724) i ningú ha respost. Finalment m'han contestat al telèfon fix i m'han dit que no em portarien», afegeix.

Esperant a una parada de bus a prop de la plaça Corsini, ha arribat un altre autobús de l'EMT. «El conductor ha estat molt amable i ha trucat per veure si em deixava pujar al vehicle, però li han dit que no. Així que, finalment, ha hagut de tornar a casa, aCampclar, caminant», assegura la treballadora, qui ha de tornar a la feina a la tarda. Segons aquesta dona, hi ha companyes que estan en la mateixa situació. «Hi ha moltes que viuen a Bonavista», diu.

Segons ha pogut saber Diari Més, en aquesta mateixa situació s'han trobat altres treballadors de neteja que intentaven desplaçar-se des dels barris als centres hospitalaris, així com treballadors socials.

Totes les línies de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) han quedat suspeses des de la passada mitjanit. L'Ajuntament va informar que l'EMT estàreconfigurant totes les línies per reconvertir-les en un servei a demanda de les necessitats «essencials» que es deriven del confinament i que es pot trucar al 657 784 724 per sol·licitar el servei. A cada parada, un cartell informa dels telèfons a què es pot trucar.

tracking