Diari Més

Demanen que les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista puguin sortir al carrer en situacions extremes

Els ajuntaments de Tarragona i el Vendrell ho autoritzen «en casos d'extrema necessitat»

La presentació de l'associació es va fer a l'Antiga Audiència sota un ambient festiu.

L'Asociación Todos en Azul es presenta a Tarragona per afavorir els autistesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El confinament ordenat per la crisi del coronavirus pot desembocar en situacions d'ansietat greu en les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA). Aquestes persones estan acostumades a complir una sèrie de rutines que ara es veuen greument alterades. «Els seus nivells d'ansietat, que ja són bastant alts de forma quotidiana, es poden agreujar atès l'estat actual d'excepcionalitat», apunta Laura Recha, directora de l'associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona, Aspercamp. Per aquest motiu, l'entitat ha demanat a diversos ajuntaments del territori que permetin a les persones amb TEA sortir al carrer en casos de necessitat extrema. Tarragona i el Vendrell ja ho han autoritzat, amb condicions especials a seguir.
En el cas de Tarragona, de moment el consistori ha atès la petició respecte dels infants i l'associació confia que ben aviat també ho autoritzarà per als adults amb TEA. Com a condicions s'ha establert l'obligació que les sortides es facin «només en casos d'extrema necessitat», que vagin acompanyats d'una persona, que es respectin les mesures de distanciament social i que portin a sobre un document acreditatiu sobre el seu trastorn.

Laura Recha ha explicat que l'Ajuntament del Vendrell també ha autoritat un màxim de dues sortides diàries, sempre que es produeixin situacions justificades. A la capital del Baix Penedès, explica la directora d'Aspercamp, se'ls ha explicat que poden allunyar-se de casa uns 150 metres, com a molt, i se'ls ha instat a seguir les pautes de les autoritats.

Recha ha insistit que es tracta que aquestes persones puguin sortir abans que la situació pugui empitjorar el seu estat de salut. «Són mesures establertes per tal d'evitar que en situacions excepcionals dins la llar es pugui donar una situació de crisi d'ansietat», ha afirmat la directora d'Aspercamp.

tracking