Diari Més

Estat d'alarma

Misses per Internet a Tarragona i a Reus

Una parròquia diferent de l’Arxiprestat oficiarà, cada dia, l’eucaristia a porta tancada i l’oferirà als fidels mitjançant les xarxes socials

La missa que els pares rogacionistes van oficiar al Santuari del Loreto es va poder seguir per Internet i al Santuari de Misericòrdia es va enregistrar per ser projectada a les esglésies.

Misses per Internet a Tarragona i a ReusGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una seixantena de famílies es van connectar a rogacionistas.es per seguir en directe la missa que el pare Mario Buonanno va oficiar ahir diumenge, a les 13 hores, al Santuari de Loreto, a porta tancada, a conseqüència de la crisi provocada per la pandèmia de coronavirus. La mateixa situació es va donar a Reus. «La missa l’hem retransmès per Internet», va informar Buonanno. Des d’avui dilluns, l’Arxiprestat de Tarragona retransmetrà cada dia la missa des d’una parròquia. L’horari d’emissió en directe serà a les 5 de la tarda, de dilluns a divendres, i a les 12 del migdia els dissabtes i diumenges.

Aquesta setmana, les parròquies que oferiran la missa a porta tancada, però que serà retransmesa, i es podrà seguir buscant al Facebook la pàgina Arxiprestat de Tarragona, seran Sant Pere i Sant Pau (avui dilluns), Sant Pau (dimarts), Sant Francesc (dimecres), Sant Fructuós (dijous) i Santíssima Trinitat (divendres). En aquest darrer cas, finalitzada la missa s’oferirà el Via Crucis. El dissabte la missa tindrà lloc a Santa Maria de Bonavista i, en finalitzar, es farà el Rosari, i el diumenge a la Catedral.

Missa enregistrada a Reus

Els mossens de Reus van oficiar i enregistrar ahir diumenge, a primera hora, una missa a porta tancada al Santuari de Misericòrdia que, durant tot el dia, es va projectar a les esglésies del municipi que disposen de pantalla i mitjans digitals. L’Arxiprestat de Reus ha habilitat un canal de Youtube on es pengen i difonen les imatges, les quals també corren ja a través de xarxes i Whatsapp. El responsable de la Parròquia de Sant Joan de Reus, mossèn Pere Dalmau, va explicar que «la intenció és que, cada dia, gravem un vídeo de la missa a alguna de les esglésies de la ciutat de tal manera que, qui vulgui, se’l pugui mirar i seguir la missa sense haver de sortir». Ahir al migdia, a Sant Joan, només hi havia quatre persones. A través d’un comunicat, l’Arxiprestat informa que «amb aquesta iniciativa volem fer créixer la comunió entre els cristians i cristianes de Reus per tal de viure en pregària aquests moments difícils i encomanar-nos a la protecció amorosa de la Mare de Déu de Misericòrdia». Per això, segons va precisar Dalmau, «tal com està plantejat ara, i tenint en compte com de ràpidament avancen els fets, no hi haurà misses obertes».

El mossèn va concretar que, amb tot, «a qui ve a confessar-se no se’l deixa sense atendre» i va dir que «hi ha moltes persones que, en aquests moments difícils, tenen por i acudeixen en cerca de consell».

Decisions de l’Arquebisbat

Per la seva banda, l’Arquebisbat de Tarragona ha fet públic el contingut de les disposicions adoptades per la Conferència Episcopal Tarraconense. Les disposicions indiquen que «tots els fidels de l’Arquebisbat queden dispensats del precepte dominical mentre duri la situació de greu crisi sanitària actual» i el fet que «a causa de la situació totalment excepcional que estem vivint, queden suspeses totes les celebracions de l’Eucaristia amb participació de fidels, també la dominical». Per altra banda, «en ordre a les exèquies, que en diàleg amb les famílies, se celebrin de forma simplificada i els funerals es posposin per a més endavant», i «altres celebracions sacramentals, amb prudència pastoral, es posposaran per a més endavant»

La missa que els pares rogacionistes van oficiar al Santuari del Loreto es va poder seguir per Internet i al Santuari de Misericòrdia es va enregistrar per ser projectada a les esglésies.

Misses per Internet a Tarragona i a ReusGerard Martí

tracking