Diari Més

Més distància dins els busos urbans i gel desinfectant als mercats, mesures de l'EMT i Espimsa

L'empresa municipal de transports estudia com reduir l'aforament dels autobusos

Imatge d'arxiu d'un autobús municipal de Tarragona

Junts per Tarragona proposa crear una nova App adaptada als usuaris del bus municipalCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Empresa de Serveis i Promocions d'Iniciatives Municipals (ESPIMSA) i l'Empresa Municipal de Transport (EMT) ja han decidit prendre una sèrie de mesures per evitar la propagació del nou coronavirus entre la població tarragonina.

Pel que fa a l'empresa de mercats, el seu president Dídac Nadal ja ha anunciat que s'han col·locat diversos dispensadors de gel desinfectant així com una senyalització especial perquè hi hagi una distància de seguretat entre els clients i els productes alimentaris de cada parada. A més,es controlarà l’aforament i hi haurà restriccions puntuals d’entrades i sortides de persones amb l’objectiu d’evitar l’afluència massiva de persones, de manera que se suspendran les activitats de grups que provinguin de l’exterior.

Pel que fa a l'EMT, Jordi Fortuny ha explicat que el departament de neteja de l'empresa ja està netejant tots els vehicles amb productes desinfectants, i s'està estudiant la fórmula per reduir l'aforament als autobusos. Fortuny, però, ha assenyalat que si es prenen mesures de tancament d'escoles i instituts, entre d'altres, el nombre de passatgers del transport públic disminuirà.

De totes maneres, estudien també, en aquesta línia, l'augment de la freqüència del servei per repartir els passatgers. A més, Fortuny ha dit que també augmentaran la distància entre els passatgers i el conductor, amb mesures com ara que només es pugui pujar a l'autobús per la porta de darrere o amb la col·locació d'una cadena que separi al treballador del públic. En aquest sentit, Fortuny ha reconegut que seria un problema que els conductors de l'empresa es posessin malalts.

tracking