Diari Més

Economia

Escribano: «Si el propietari d'una terrassa no compleix i és reincident, l'hauria de tancar»

Prop de 160 bars de la ciutat de Tarragona iniciaran una recollida de signatures demà

L'AEHTC considera que l'ordenança de terrasses serà molt perjudicial per als bars petits i mitjans.

Escribano: «Si el propietari d'una terrassa no compleix i és reincident, l'hauria de tancar»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Javier Escribano, president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat (AEHTC), va anunciar a aquesta redacció que demà divendres, prop de 160 bars iniciaran una recollida de signatures en contra de l’esborrany de l’ordenança de terrasses que preveu que aquestes només puguin suposar el cinquanta per cent de l’aforament del local. Segons Escribano, aquesta mesura pot suposar el tancament de molts bars petits i mitjans.

Escribano va matisar que «estem a favor de la regulació de les terrasses» i, fins i tot, l’AEHTC proposa que «si el propietari d’una terrassa no compleix i és reincident, l’hauria de tancar». El president dels hostalers va afirmar que «volem un major control de les terrasses, que l’Ajuntament crei un organisme d’inspecció que s’hi dediqui en exclusiva i posar sancions més dures a qui no faci el que diu l’ordenança». Escribano també proposa «delimitar l’espai que poden ocupar les terrasses, ja que inclús els ciutadans podrien denunciar per incompliment».

Per altra banda, Escribano va dir que si no es modifica l’article referit a les terrasses, «a molts hostalers només li quedaran dues sortides per no haver de tancar el negoci i cap d’elles és bona: apujar els preus o acomiadar personal».

Escribano està mantenint reunions amb representants dels grups polítics de l’Ajuntament. El dimecres de la setmana passada ho farà amb Xavi Puig, d’Esquerra Republicana. Ahir, dimecres, ho va fer amb José Luis Martín, del Partit Popular. Martín va manifestar que, en cas de ser aprovada l’ordenança, «aquesta suposarà el tancament de nombrosos negocis de la ciutat en un moment en el qual l’hostaleria, juntament amb el comerç i el turisme, han de ser especialment impulsats, i no ofegats i perseguits». El regidor del PP va denunciar «la falta de diàleg de l’equip de govern amb el sector hostaler de la ciutat, al que no han deixat participar a les comissions d’estudi de la nova ordenança». «Els propietaris de bars i restaurants mai s’han negat a l’ordenació de l’espai públic, a l’equilibri amb la convivència veïnal», va dir.

tracking