Diari Més

Barris

El govern preveu iniciar les obres del col·lector d'aigua del carrer Reial el 2021

El consistori calcula que s’hauran de fer en dues fases, per evitar problemes de trànsit

Imatge del carrer Reial, al barri del Port de Tarragona, per on passarà el col·lector d'aigües que pretén acabar amb les inundacions.

El govern preveu iniciar les obres del col·lector d'aigua del carrer Reial el 2021Google Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona preveu que les obres del col·lector del carrer Reial de la Part Baixa, que absorbiria l’aigua de la pluja i evitaria greus inundacions a la zona, comencin el 2021. Així ho afirma a aquest mitjà el regidor de Serveis Centrals del consistori, Jordi Fortuny, que destaca que les obres s’haurien de dur a terme en dues fases, d’una duració d’aproximadament un any cadascuna, per evitar problemes de trànsit. «Si ho féssim en una sola fase paralitzaríem tot el carrer durant un any, s’ha de fer amb calma», defensa Fortuny.

El segon tinent d’alcalde explica també que, aprofitant aquestes obres, hi haurà canvis en la superfície del carrer Reial. «Encara s’ha de redactar el projecte, però la intenció és deixar-lo amb un disseny més bonic, fer una actualització urbanística de la via», va dir Fortuny. El projecte del col·lector, que servirà, segons Fortuny, «per pal·liar la problemàtica de les inundacions a la Part Baixa, ja que tindrà les dimensions suficients com per engolir episodis de pluja importants», es traurà a licitació aquest mateix any.

Actualment, les aigües fecals i les de la pluja passen pel mateix clavegueram del barri del Port. En dies de fortes tempestes, aquesta situació provoca que les aigües fecals emergeixin cap al carrer i es barregin amb l’aigua de la pluja, deixant l’endemà la brutícia pels carrers barrejada amb el fang.

Per això, aquest col·lector és una demanda dels veïns de la zona des de fa temps. Diversos aiguats d’anys anteriors han provocat greus incidents a locals i aparcaments del barri. Sobretot els dos episodis de pluja dels mesos de setembre i octubre de 2019, que van provocar molts desperfectes, sobretot a vehicles.

L’AVV Barri del Port, contenta

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Port, Carme Puig, va mostrar-se «molt contenta» amb aquesta notícia, ja que es tracta d’una «reivindicació de fa temps i aquí a la Part Baixa ho passem molt malament quan hi ha pluges fortes». «És cert que un col·lector de les mesures previstes pal·liaria el problema de les inundacions, que provoca molts desperfectes perquè baixa tota l’aigua de la zona alta», va celebrar Puig, que va afegir que «el Fortuny realment està posant empeny i complint les perspectives».

tracking