Diari Més

Explosió IQOXE

Bonavista demana suport psicològic per superar les seqüeles d'IQOXE

Dolores Reyes: «Quan sento un soroll fort, com el d’un camió de la brossa, em poso nerviosa»

El pròxim dissabte es compliran dos mesos de la tràgica explosió a l'empresa IQOXE.

Bonavista demana suport psicològic per superar les seqüeles d'IQOXEOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri tarragoní de Bonavista no ha oblidat l’explosió del passat 14 de gener a l’empresa química IQOXE, localitzada a uns centenars de metres de distància. L’incident va provocar la mort de tres persones i va trencar la normalitat de milers de persones residents a la zona. Des de la data de l’accident, moltes persones pateixen seqüeles psicològiques i, des de llavors, fins passades unes setmanes de l’explosió, només es va convocar una reunió al Centre Cívic en la qual van intervenir dues psicòlogues dels Serveis Municipals de l’Ajuntament, segons va informar la presidenta de l’Associació de Veïns de Bonavista, Loli Gutiérrez. L’hora de la trobada, les 12 del migdia, no va contribuir al fet que hi hagués una notable presència d’afectats, va apuntar Dolores Reyes, una de les persones que hi van assistir.

Reyes, una víctima col·lateral de l’explosió a IQOXE, va manifestar ahir a aquesta redacció que «quan sento un soroll fort, com el que fa el camió de la brossa a la nit, em poso nerviosa perquè el primer que penso és que s’ha produït un altre accident, ja que en poc temps en portem tres». «Aquesta setmana s’ha produït un a Barcelona i, en sentir la notícia, he reviscut tot el que va passar el 14 de gener», va indicar Reyes, qui en el moment de l’explosió «em trobava a casa veient la televisió i, a causa de l’accident, es van trencar dues finestres del menjador».

Reyes va explicar que mares de nens petits que van patir un important impacte psicològic per l’explosió i que van assistir a la reunió amb les psicòlogues, «van rebre, com a recomanació, que expliquessin els seus casos al pediatre». En aquest context, la presidenta de l’Associació de Veïns de Bonavista, Loli Gutiérrez, va explicar el passat dimarts a aquesta redacció que «hi ha nens que jugaven al parc quan va tenir lloc l’explosió i van veure la bola de foc, una visió que no han superat, per la qual cosa tenen dificultat per dormir». Reyes va coincidir amb Gutiérrez en el fet que «ens sentim desatesos».

En opinió de Reyes, «hi ha gent al barri que ha assumit l’accident, perquè no és la primera explosió que viuen, però a altres els ha provocat més por de la que ja tenien».

Reyes considera que les empreses químiques «haurien d’organitzar jornades de portes obertes perquè la gent sàpiga com funcionen, quins sistemes de seguretat tenen i com sonen les seves alarmes per tenir més informació, fet que ens tranquil·litzaria».

tracking