Diari Més

Els ajuntaments de Tarragona i Reus suspenen els mercadets de marxants

Els ambulants de Bonavista, Torreforta i Corsini i tant del Carrilet com del Central tancaran però mantenen els Mercats

L'alcalde Pau Ricomà i la consellera Carla Aguilar-Cunill, durant la roda de premsa.

L'Ajuntament de Tarragona suspèn els mercadets, els actes culturals i els Tres Tombs pel coronavirusMauri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha suspès temporalment, entre els dies 12 i 27 de març, els mercadets de Bonavista, Torreforta i Corsini, però permet que es mantingui l’activitat al Mercat Central, tot i que s’incrementaran les mesures de neteja. Aquesta mesura adoptada per fer front al coronavirus, adoptada per una comissió municipal de seguiment d’aquest període epidemiològic, també s'ha decidit aqustdimecres seguir les indicacions del Govern de la Generalitat, per la qual cosa queden suspeses tots els actes públics i privats organitzats a la ciutat de Tarragona que tinguin un aforament superior a 1.000 persones, o inferior, però en aquest cas limitant l’aforament a un terç de la seva capacitat. Una de les primeres propostes afectades per la mesura és la festa del Tres Tombs, que s’havia de fer el pròxim diumenge, dia 15 de març.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha enviat a la població un «missatge de calma» i ha apuntat que les mesures restrictives adoptades són «com a prevenció». «Sap greu tancar els mercadets o no poder celebrar els Tres Tombs, però s’ha de fer», ha dit.

Per altra banda, també s’han suspès les activitats extraescolars organitzades per l’Ajuntament, així com la totalitat de les activitats públiques a ludoteques, llars de jubilats, Espai Jove Kesse i centres cívics, així com el reforç escolar efectuat per part de l’Institut Municipal de Serveis Socials. Igualment, restarà tancada la Biblioteca de Torreforta i el Punt de Lectura de Sant Pere i Sant Pau, així com totes les llars de jubilats.

Pel que fa als pavellons esportius municipals, Ricomà ha dit que «se seguiran les indicacions de la Generalitat pel que fa a mesures d’higiene que les autoritats estan difonent per tal d’evitar contagis». Per últim, l’alcalde ha apuntat que les mesures adoptades «es podran ampliar per futurs decrets en funció de l’evolució que tingui la pandèmia provocada pel Covid-19».

Mesures similars a Reus

Pel que fa a la capital del Baix Camp, de la mateixa manera que a Tarragona, s’ha decidit suspendre els dos mercadets de marxants, els que s’ubiquen al Mercat del Carrilet i al Mercat Central, però també han decidit mantenir oberts el Mercat Central i el Mercat del Carrilet com a mesura preventiva pel coronavirus els pròxims 15 dies. En aquesta línia, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha explicatque «fa dues setmanes vam crear una comissió de seguiment del coronavirus i ens hem anat reunint cada dia», de la reunió de dimecres a la tarda ha sortit la decisió de tancar els mercadets de marxants i suspendre algunes de les activitats municipals.

Així doncs, en aquests 15 dies, se «suspendrà o ajornarà» tota la programació dels teatres Bartrina i Fortuny, es tancaran els cinc casals municipals de la gent gran en «tractar-se d’un col·lectiu de risc», se suspendran les activitats, els cursos i els tallers programats als sis entres cívics de Reus però les instal·lacions es mantindran obertes amb el servei ordinari, també se suspendran les activitats culturals programades en els equipaments municipals, s’extremaran les mesures de neteja i desinfecció diàriament al transport públic municipal i en tots els espais públics.

Pel que fa a l’activitat interna de l’administració municipal, el consistori ha decidit diverses mesures de caràcter preventiu per aquells treballadors que atenen directament la ciutadania. Amb aquest objectiu, ha reprogramat les cites prèvies i les espaiarà més per evitar aglomeracions a les sales d’espera i espais comuns, es repartirà l’atenció presencial del padró entre l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i l’antic hospital i s’habilitaran els mecanismes de teletreball i els mitjans telemàtics necessaris per posar-los en funcionament quan es consideri oportú.

Tot això entrarà en funcionament des de dijous per «un període inicial de 15 dies, a l’espera de veure l’evolució dels esdeveniments», ha detallat aquest dimecres Pellicer, qui ha afegit «una decisió que hem pres com a mesura de prevenció davant la pandèmia del coronavirus». Per la seva banda, el regidor de Salut a l’Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, ha afirmat que «s’han estudiat una cinquantena de possibles casos de coronavirus que s’han descartat, però encara en queden alguns analitzant-se».

Cambrils i Mont-roig

Pel que fa a Cambrils, s’han suspès les activitats extracurriculars de les llars d’infants, l’Escola de Música i l’Ateneu i ha cancel·lat l’esquiada del programa Carretera i Manta. L’Ajuntament de Mont-roig també ha suspès diversos actes, entre ells les festes de Sant Josep de Miami Platja, que s’havien de celebrar del 19 al 22 de març i la Gala de l’Esport que s’havia de fer aquest diumenge.

tracking