Diari Més

Explosió IQOXE

Gutiérrez: «Bonavista està indignada, vol resultats i que es canviïn les finestres trencades»

La presidenta de l’associació de veïns està disposada a arribar a Madrid

Loli Gutiérrez llegeix un comunicat en una recent manifestació.

Gutiérrez: «Bonavista està indignada, vol resultats i que es canviïn les finestres trencades»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dia abans de complir-se dos mesos de l’explosió mortal a l’empresa química IQOXE, Bonavista encara espera respostes satisfactòries a les destrosses que l’accident va provocar en molts habitatges del barri. La presidenta de l’Associació de Veïns de Bonavista, Loli Gutiérrez, no va dubtar a dir que la gent «està indignada», en declaracions d’ahir a aquesta redacció. Un dels fets que més preocupa és que «encara ningú ha vingut a arranjar els desperfectes que l’explosió va provocar en molts habitatges, sobretot en els localitzats al carrer U». «No és cert que l’assegurança d’IQOXE hagi començat a anar a veure les cases afectades, tot i que en converses que ha mantingut amb l’Ajuntament ho ha donat per fet».

Gutiérrez va manifestar que «molta gent del barri encara té la por a cos i fins i tot hi ha nens que no volen anar al parc per no recordar el que va passar aquell dia, ja que van veure la bola de foc quan estaven jugant». Gutiérrez va explicar el cas d’una família amb nens petits que «encara tenen trencada la finestra de casa i, tenint en compte que estem a l’hivern, passen fred», va dir, per afegir que «dos mesos després de l’explosió no poden haver-hi situacions com aquesta».

Pel que fa a les assegurances, Gutiérrez va indicar que «els afectats no volen cap indemnització, només que els arreglin els desperfectes per poder tornar a la normalitat». La presidenta de l’associació de veïns va comentar que «hi ha gent que té assegurança però aquesta només vol fer-se càrrec de la meitat de les reparacions, en altres casos els diuen que es posin en contacte amb l’assegurança d’IQOXE, i també hi ha gent que no té cap mena d’assegurança». Gutiérrez va afirmar que «no és cert que hi hagi gent que vol que li arreglin esquerdes d’abans de l’explosió, perquè per tramitar-los les demandes els exigim que, primer, presentin una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra. A més, «l’Ajuntament hauria de fer una revisió de les cases i encara no ho ha fet», va dir Gutiérrez, tot i reconèixer que «està treballant molt i bé, i penso que això ho hauria de fer la Generalitat». De moment, «molta reunió però cap fet que ajudi a tranquil·litzar els veïns afectats».

Per altra banda, Gutiérrez va manifestar que «si la Generalitat no ens escolta, estic disposada a anar a Madrid a parlar amb el Govern perquè el barri no pot esperar més a què s’arregli allò que va espatllar l’explosió». Gutiérrez va recordar que «Bonavista té 8.500 habitants i encara ningú ha convocat una reunió oberta a la població per saber què ha de fer en el cas que es produeixi un accident com el del 12 de gener». Gutiérrez va reclamar «un pla d’evacuació, que ja hauríem de tenir, i saber com s’ha de confinar la gent i com ho ha de fer una persona gran que estigui malalta o discapacitada». «Bonavista no és una fàbrica, però estem molt a prop i vol saber com ha d’actuar en cas d’emergència», va dir.

tracking