Diari Més

Religió

«Els joves han de tenir el seu espai a les confraries de Setmana Santa»

El lleonés Xuasús González parla de relleu gerenacional a la conferència de la Sang

Xuasús González, ahir dilluns al matí davant de la façana de la Catedral de Tarragona.

«Els joves han de tenir el seu espai a les confraries de Setmana Santa»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església de Natzaret va ser escenari, ahir dilluns a la tarda, de la conferència quaresmal de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, acte que va tenir com a protagonista Xuasús González, un lleonès de Bembibre, de 38 anys, expert en les celebracions de la Setmana Santa arreu de l’Estat. González va oferir una xerrada en la qual va defensar la importància de la joventut en les congregacions, «a la qual cal donar més protagonisme», va afirmar.

González, qui va conèixer el sotsprefecte de la Sang, Joan Ignasi Boada, el 2001, va comentar a aquesta redacció que «es pot aprendre de totes les setmanes santes, de les de grans ciutats i del poble més petit dels Pirineus». El conferenciant, qui té una notable col·lecció de documents, va bromejar dient que «agafo tots els papers de Setmana Santa, sempre que no siguin d’una agència de viatges».

González va deixar ben clar que «no vull sentar càtedra de res i m’agrada que em contradiguin». En la seva qualitat d’historiador, va apuntar que, «segons el meu punt de vista», els joves «són el futur, però també el present, i sense ells les confraries de Setmana Santa ho tindrien difícil», per la qual cosa considera que «haurien de tenir més presència en la presa de decisions». González va remarcar que «és en l’equilibri on està la millor opció». «Una directiva sense joves pot acabar acomodant-se, però tampoc seria bo que els seus components només fossin joves, ja que l’experiència pot posar el fre o aportar altres punts de vista», va subratllar.

González, qui treballa a la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Lleó, va comentar que «no és fàcil liderar una confraria i els joves han de tenir el seu lloc, perquè són fonamentals». En el futur, el paper que poden jugar en l’àmbit de les confraries pot ser decisiu, «perquè no serà fàcil, ja que no està de moda ser cristià». A més, va destacar que «les confraries tenen una funció enorme, com és evangelitzar». González va apuntar, com a factor positiu, que el Divendres Sant, a la ciutat de Lleó, «a primera hora del matí hi ha milers de persones que esperen per a poder treure els passos al carrer, i això alguna cosa vol dir i, per tant, és important».

Per altra banda, González va dir que «hi ha confraries que tenen el propi grup de joves, i no sé si aquesta és la solució perquè poden haver-hi dos grups en la mateixa: la barreja, és millor».

tracking