Diari Més

Patrimoni

Comencen les obres de reforç i restauració del mur de l'Amfiteatre

És la primera fase de restauració del monument, que disposa d’un pressupost de 46.600 euros

Imatge dels operaris duent a terme les noves actuacions al mur perimetral de l'Amfiteatre romà.

Comencen les obres de reforç i restauració del mur de l'AmfiteatreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres d’anàlisi, reforç i restauració del mur perimetral de l’Amfiteatre romà de Tarragona per a la millora de la contenció de les escales del Miracle va començar ahir. L’objectiu d’aquesta primera licitació és la de reconduir el pas de l’aigua de pluja per tal d’evitar un major deteriorament del mur, que rebia les filtracions d’aigua directament, i per altra banda, el reforç de tota la paret, actualment en mal estat.

El pas per les escales del Miracle és la zona més afectada, ja que és un pas habitual de veïns i usuaris del col·legi del Miracle que donen accés a la plaça Arce Ochotorena, i és per aquest motiu que s’inicia per aquí. El passat mes d’octubre de 2019 ja es va fer un tancament parcial previ per protegir el pas de les persones i evitar cap incident.

Els treballs consistiran en el repàs d’arrebossats i impermeabilització del canaló d’obra; el subministrament i col·locació d’una nova canonada; el recalç de la base dels murs de contenció i reforç del mateix i tot el seguiment arqueològic corresponent: anàlisi de materials i treball fotogramètric, entre d’altres.

Aquesta obra és una primera fase de la restauració complerta del monument romà, que suposarà 3 mesos de tasques i que té un pressupost total de 46.600 euros, feta com a requeriment de la Comissió Territorial de Patrimoni.

tracking