Diari Més

EXÈRCIT

El Vígia, un patruller de l'Armada, obre les seves portes a Tarragona

La funció del vaixell és la vigilància i seguretat marítima en aigües del territori espanyol

Imatge d'alguns visitants durant el recorregut pel vaixell.

El Vígia, un patruller de l'Armada, obre les seves portes a TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona ha rebut la visita, aquest cap de setmana, del patruller de l’Armada espanyola Vigía. El vaixell, la funció del qual és la vigilància i la seguretat marítima en aigües espanyoles, va oferir ahir una jornada de portes obertes per tota aquella gent que volia conèixer com és l’interior i quina és la feina de la seva tripulació, formada per 45 soldats. «Per a nosaltres és molt important estar en contacte amb la societat perquè coneguin l’Armada, i per descomptat totes les unitats que entren a port nacional tenen una jornada per acostar les forces armades a la població», va explicar David Sánchez, el comandant del Vigía.

Amb un petit recorregut per les parts més significatives del vaixell, els visitants van gaudir d’una explicació de com funciona i les capacitats que té. «Ens han ensenyat com funciona i, tot i que havia estat en altres vaixells de l’Armada, no havia gaudit d’una explicació com la que ens han donat aquí», va assenyalar Francisco de las Heras, que va destacar el bon funcionament tot i els 28 anys que té. Qui també va trobar curiós el pont de comandament va ser Antoine de Villelongue, un francès que viu a Tarragona i va visitar el Vigía amb la seva família. «Al meu fill de tres anys li han agradat molt tots els botons del comandament», va assenyalar de Villelongue, que es va trobar amb l’oportunitat de visitar el vaixell mentre passejava pel moll de Costa.

La vida a bord del Vigía és el que més va cridar l’atenció d’Adela Garcia. «Ens han mostrat com viu la tripulació i els dies que estan a bord, entre d’altres», va dir Garcia, que va remarcar que al seu home li interessava més la «maquinària».

El Vigía va ser entregat a l’Armada el 1993. Des de llavors, ha estat més de 2.722 dies al mar i ha recorregut més de 400.000 milles. A més de la vigilància en aigües espanyoles, va participar en la Guerra del Fletán, l’any 1995, va capturar un vaixell carregat d’haixix el 2010 i també va formar part del desplegament al Golf de Guinea, fa 3 anys.

El Vigía des del Moll de Costa del Port de Tarragona.

El Vígia, un patruller de l'Armada, obre les seves portes a TarragonaGerard Martí

Un membre de la tripulació mostrant l'interior del Vigía als visitants.

El Vígia, un patruller de l'Armada, obre les seves portes a TarragonaGerard Martí

tracking