Diari Més

Port

El Port reivindica el seu lideratge en el tràfic de productes agroalimentaris a la fira ENOC

Proximitat, productivitat, preu, experiència, qualitat i especialització són les claus d’un tràfic que l'han posicionat com a port capdavanter

El Port de Tarragona, de la mà del seu responsable comercial Pedro Bernal, va presentar el nou Sistema d'Entrega d'Agroalimentaris.

El Port reivindica el seu lideratge en el tràfic de productes agroalimentaris a la fira ENOCCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona va presentar, el passat 27 de febrer, a la 18a edició del ‘Encuentro Nacional de Operadores de Cereales’ (ENOC) el nou Sistema d’Entrega d’Agroalimentaris SEA i la seva consolidació com a port referent al sector agroalimentari.

La fira, celebrada a Saragossa i organitzada per l’Associació de Comerç de Cereals i Oleaginoses d’Espanya va comptar amb més de 500 professionals del sector de cereals i es van reunir per analitzar les tendències del mercat i analitzar oportunitats i amenaces que els hi afecten en aquests moments.

Aquesta trobada vol destacar la importància de crear sinergies en aquest sector per treballar coordinats i millorar la rendibilitat de tots els esglaons de la cadena per garantir la traçabilitat dels aliments, des que surten de les explotacions dels agricultors/es fins que arriben a la taula de les persones consumidores.

Aprofitant la importància d’aquesta traçabilitat, el Port de Tarragona, de la mà del seu responsable comercial Pedro Bernal, va presentar el nou Sistema d’Entrega d’Agroalimentaris, un servei digital i gratuït que beneficia al personal comprador, a la terminal de càrrega, a transportistes i a les persones conductores. Un servei que es caracteritzarà per ser més ràpid, eficient i econòmic assegurant al 100% la traçabilitat de la mercaderia i que es posarà en funcionament el 18 de maig.

Fortaleses del tràfic d’agroalimentaris

El Port de Tarragona manté un indiscutible lideratge en el moviment de productes agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània, contribuint a aquesta activitat econòmica els serveis, l'alta productivitat i les infraestructures especialitzades.

Durant l’any 2019 el Port va superar els 6 M de tones en el sector agroalimentari i ramader, el que suposa un 4,5% d’augment respecte a l’any 2018.

Aquest lideratge es basa en diferents punts forts. Proximitat, productivitat, preu, experiència, qualitat i especialització són les claus d’un tràfic que ha posicionat al Port de Tarragona com port capdavanter en moviment de productes agroalimentaris a la Mediterrània.

En referència als agroalimentaris el Port treballa amb una important varietat de productes com, cereals i farines, faves de soja, fruites, hortalisses, llegums, olis, pinsos i farratges, etc. i posa a disposició dels seus client una gran capacitat d’emmagatzematge de fins a 1,3M tones.

En referència als granels, el Port disposa d’unes excel·lents infraestructures per tal de distribuir aquests productes a un hinterland, molt important, que inclou tota Catalunya, Aragó i gran part de Navarra i de l’est de Castella. Per una banda una línia d’atracada de fins a 2.500 metres amb un calat màxim de 14 metres. Per altre costat ofereix una maquinària molt especialitzada com grues de gran capacitat, cintes de descàrrega connectades a diferents sitges, apiladors, tremuges especials, etc.

El Port vol ressaltar, també, la bona relació que manté amb tot el sector, un factor humà imprescindible que li dóna un valor afegit.

Agrifood 2020, el congrés agroalimentari internacional a Tarragona

El Port de Tarragona es presenta a les fires i congressos més importants del territori nacional i internacional. ENOC a Saragossa, ‘Bolsa Interpirenaica de Cereals’ a Mollerusa, Andalusian Commodity Exchange a Sevilla, Llotja de cereals Mediterrània a Barcelona o , European Commodity Exchange a Berlín són alguns dels exemples més representatius.

El Port aquest any 2020 celebra la tercera edició d’Agrifood International Congress que se celebrarà els pròxims dies 7 i 8 de maig a Tarragona. Una trobada internacional bianual que aquest any es consolida com una de les més importants jornades del sector agroalimentari liderada pel Port de Tarragona.

En aquesta edició el Port ha volgut dedicar especial atenció a la logística sostenible; analitzar els grans reptes del sector, com la seva adaptació al canvi climàtic, la sostenibilitat , l’ús de l’aigual o les noves tendències d’alimentació humana. Sense oblidar les inquietuds que en aquest moment es plantegen al sector agroalimentari, des de la producció agrícola, els mercats internacionals o la producció ramadera.

tracking