Diari Més

Política

La CUP considera que els acords amb el govern de Tarragona estan «molt verds»

Es tracta dels compromisos del govern a canvi del suport cupaire a la investidura i pressupostos

Estrada i Miguel, explicant la primera trobada bimensual.

La CUP considera que els acords amb el govern estan «molt verds»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera de les trobades bimensuals entre la CUP i el govern de Tarragona per tal de fer el seguiment dels compromisos adoptats per l’executiu a canvi del suport cupaire tant a la investidura com per l’aprovació dels pressupostos, es va celebrar ahir al matí. El resultat és que les dues regidores de la Candidatura d’Unitat Popular no van sortir del tot contentes de la reunió. «La valoració que fem és que la implementació d’aquests acords està més verda del que ens agradaria», va sostenir la seva portaveu, Laia Estrada, que va afegir que «ens hauria agradat trobar més passes desenvolupades».

Tot i això, hi va haver una sèrie de punts que les cupaires van valorar positivament després de la reunió. En primer lloc, l’auditoria de pisos buits a la ciutat. «No està en el punt que ens agradaria, s’estan redactant els plecs, però és cert que s’ha fet feina i se’ns ha explicat que, tot depenent del temps de contractació, abans de l’estiu ja podriem tenir una empresa que ens pogués desenvolupar aquesta auditoria», va assegurar Estrada. La portaveu va parlar també de la internalització del servei de la brossa, que va considerar «molt important». Sobre això, l’equip de govern va informar les cupaires que ja s’ha redactat el plec tècnic.

Pel que fa als acords a nivell de territori, Estrada va explicar que «el que està més avançat són les despeses previstes per tal d’impulsar la primera fase de la xarxa de carrils bici». En educació, la dada «positiva» per la CUP ha estat que el pla de xoc per arreglar les escoles també està en un estadi prou avançat, ja que s’han adjudicat treballs per valor dels 400.000 euros que van sobrar de l’anterior mandat i, amb els 300.000 euros que es van afegir en els pressupostos d’enguany «aviat es farà una diagnosi», segons va dir Estrada. En l’àmbit educatiu també van celebrar l’equiparació salarial de les treballadores subrogades de les llars d’infants.

Pel que fa als acords que comportaven una modificació dels comptes municipals, «se’ns ha traslladat una informació positiva amb relació a les ajudes que han d’anar destinades a rehabilitar habitatges amb caràcter de desocupats». Amb relació a la taula de gestió del patrimoni, Estrada va anunciar que el govern ja ha parlat amb tots els agents implicats i esperen que abans de Setmana Santa puguin fer una primera trobada.

«Insistim, aquests acords no estan en l’estadi que ens hauria agradat, no hem pogut comprovar que hi hagués acords que ja estiguessin desenvolupats, però som plenament conscients que alguns acords requerien consignació pressupostaria, d’altres requerien dotació de personal», va defensar Estrada, que va afegir que «de la mateixa manera que destaquem alguns punts que volem veure amb bons ulls les passes que s’han fet, n’hi ha d’altres que no podem veure que s’hagi avançat i ni tan sols hi hagi passes concretes que facin veure que s’ha fet la feina».

La regidora Eva Miguel va explicar els punts que consideren «més negatius», pel que fa al seu desenvolupament per part del govern. Segons Miguel, l’estudi integral paisatgístic de la Budallera va ser un dels punts que es van haver d’aclarir perquè «no havien entès ben bé de què estàvem parlant». Les cupaires van reiterar la importància d’aquest acord i el govern va respondre que es posarien a treballar en aquest estudi. Un tema que, per la CUP, també està «molt verd» és l’estudi de la qualitat de l’aire. Segons Miguel, el govern va dir que el poc avanç en aquest tema era per una falta de personal i que aviat incorporaran més treballadors en l’àrea de medi ambient i llavors es podrà començar a treballar en la redacció del plec. A les cupaires també les va sobtar les poques passes fetes en el punt de la prevenció d’incendis i la poca informació aportada en segons quins acords perquè el regidor o la regidora en qüestió no havia pogut assistir a la reunió.

tracking