Diari Més

Consum

La campanya «No siguis lluç, comprova l'etiqueta», presentada a Tarragona

La Llotja de Peix va acollir el tret de sortida d’aquesta campanya de la Generalitat perquè els comerços etiquetin correctament el peix

Abad, a l'esquerra, amb un lluç després de la presentació de la campanya del correcte etiquetatge.

La campanya «No siguis lluç, comprova l'etiqueta», presentada a TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Catalana de Consum (ACC) de la Generalitat de Catalunya va escollir la Llotja de Peix de Tarragona per presentar la campanya «No siguis lluç, comprova l’etiqueta», per tal que les peixateries, supermercats i parades de mercats etiquetin correctament el peix.

Segons va explicar la directora de l’ACC, Beth Abad, aquesta campanya té diversos objectius. En primer lloc, «informar, és a dir, que els consumidors coneguin el que estan comprant, i això s’aconsegueix a través de l’etiquetatge». Abad va afegir que «un dels requisits essencials que regula el nostre codi de consum és, precisament, garantir els drets dels consumidors, i aquest dret es garanteix a través de la informació».

En segon lloc, l’altra finalitat d’aquesta campanya és el compliment del que estableix el codi de consum. En aquest sentit, l’ACC ja ha començat a distribuir 40.000 fulletons informatius i 10.000 cartells a totes les peixateries, supermercats i mercats de Catalunya. Amb aquests, es demana als comerços que etiquetin correctament, «és a dir, que informin correctament del que estan venent, que és el que estableix la normativa», va dir Abad.

L’etiquetatge haurà de tenir el nom del producte, informar de la zona de captura o de cria, també haurà de dir el preu, el mètode de producció, l’art de pesca i, finalment, si el producte ha estat congelat prèviament.

Abad va explicar que la campanya té tres fases. La primera, la d’ahir, de presentació. En segon lloc hi ha una fase d’informació i formació d’inspectors de l’ACC als treballadors de tots els comerços que venguin peix sobre aquesta campanya. Serà a partir del mes de maig quan una nova fase d’inspecció sancionarà els establiments que no compleixin la normativa. «No fem altra cosa que complir el que diu el codi de consum, que és protegir el dret de les persones consumidores», va defensar Abad, que a més de l’etiquetatge també va dir que és molt important «el consum d’alimentació saludable, de proximitat i que no malmeti el nostre medi ambient».

La directora de l’ACC va destacar que «en lloc d’inspeccionar i sancionar, el que és important és educar i sensibilitzar, és fer entendre que no només ho diu el codi de consum sinó que és un tema de responsabilitat».

Consum va iniciar l’any passat la campanya d’etiquetatge de fruites i verdures, enguany la del peix i, segons Abad, abans de l’estiu es començarà amb la de la carn. «Creiem que són tres àrees importants que ens ajuden a tenir una alimentació equilibrada, de productes autòctons i de proximitat», va defensar la directora de l’Agència Catalana de Consum de la Generalitat de Catalunya.

tracking