Diari Més

Administració

L'hostaleria recollirà signatures contra l'ordenança de terrasses

Javier Escribano, de l’AEHTC, es mostra «indignat» i afirma que molts bars «hauran de tancar»

Els hostalers consideren que els petits establiments patiran molt o hauran de tancar.

L'hostaleria recollirà signatures contra l'ordenança de terrassesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esborrany de l’ordenança que ha de regular l’ocupació de l’espai públic per terrasses de bars i restaurants ha destapat la capsa dels torns. El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat (AEHTC), Javier Escribano, va manifestar ahir a aquesta redacció que el sector està «indignat» i considera que el contingut del document que la regidora de Domini Públic, Paula Varas, els va entregar el passat dimarts, és «un disbarat». Escribano va dir que «estem d’acord en el fet que s’han d’ordenar les terrasses i que es multi a qui incompleixi la normativa», però «no poden pagar justos per pecadors». L’esborrany preveu que les terrasses només podran estar ocupades per un nombre de persones equivalent al cinquanta per cent de l’aforament interior de l’establiment. Aquesta mesura farà que «molts bars, els petits, hagin de tancar, per la qual cosa es generarà atur, i els que tinguin un aforament mitjà treballaran poc durant quatre mesos perquè a l’hivern l’hostaleria perd diners i es recupera a l’estiu», va dir el president de l’AEHT.

Escribano va anunciar que «farem mobilitzacions públiques». La primera mesura es posarà en marxa en els pròxims dies i consistirà a «recollir signatures». Els professionals del sector també treballen en la redacció de les al·legacions que presentaran per a impedir una ordenança que consideren els resultarà molt perjudicial. En la reunió que el 27 de març mantindran amb representants de l’Ajuntament «els farem entrega de les signatures», va apuntar.

Escribano, va remarcar que «l’ocupació de la via pública amb terrasses no és abusiva i l’únic que s’ha de fer és regular-la de manera adequada». La recollida de signatures i la redacció de les al·legacions «es farà per zones com la Part Alta, Corsini, illa de vianants de Vidal i Barraquer o la Rambla», va indicar.

Escribano va dir que «ens vam assabentar del contingut de l’esborrany en la reunió del passat dimarts, quan hauria estat més lògic que un representant del sector hagués format part de la comissió, per poder informar els tècnics i polítics com funciona, i per conèixer la nostra opinió i, després, que fessin el que consideressin més convenient, però no ha estat així». «A Tarragona els negocis estan agonitzant i, si s’aprova aquesta ordenança, s’haurà d’afegir el tancament d’establiments de restauració». Escribano va afirmar que «tots necessitem les terrasses, perquè on hi ha una hi ha vida i neteja, i s’eviten botellades, com va passar a la plaça dels Sedassos quan es van posar». Escribano també va posar com a exemple el carrer Lleida, on en els darrers anys han proliferat les terrasses de bar. «Abans, de nit no hi havia qui passés per aquest carrer», va dir.

Molestos amb Varas

El president de l’AEHTC va expressar la seva insatisfacció amb declaració de la regidora Varas del passat dimecres en roda de premsa, referides a la relació entre veïnat i restauradors. La responsable de Domini Públic va declarar que «el que volen els restauradors no ho volen els veïns i a l’inrevés». Escribano no va dubtar a dir que Varas «posa en lluita els veïns contra els hostalers, quan tots ens necessitem». A més, va recalcar que «s’han d’atendre les peticions que facin els veïns, i si cal prendre mesures concretes, que es faci». En aquest context, Escribano va apuntar que Varas va explicar que s’havia reunit amb els veïns, «quan, de fet, només ho va fer amb els de la Part Alta i, per tant, no pot parlar que la d’ells és una opinió generalitzada». Segons el representant dels hostalers, la regidora «hauria de preguntar als veïns de Corsini i la Rambla, i, també, als dels barris, on també hi ha terrasses». Escribano va assegurar que es pot crear «un greuge comparatiu» amb els establiments del Serrallo, les terrasses dels quals les delimita l’Autoritat Portuària.

Ciutadans, en contra

El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, va manifestar que «la proposta de l’actual equip de govern asfixia els hostalers» i va assegurar que «les restriccions plantejades causarien greus perjudicis als negocis». «És inacceptable», va dir Viñuales. Per la seva banda, el portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, va comentar que «l’objectiu principal és trobar l’equilibri entre les necessitats de l’important sector de l’hostaleria, que tant aporta a la ciutat, i la convivència ciutadana». «La proposta que s’està realitzant no beneficia a cap de les dues parts», va afegir Nadal.

tracking