Diari Més

Marítim

Un patruller de l'Armada farà escala a Tarragona

El Vigía està integrat en les Operacions Permanents de les Forces Armades realitzant operacions de vigilància i s'aturarà a la ciutat del 7 al 9 de març

El patruller Vigía.

Un patruller de l'Armada farà escala a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre els dies 7 i 9 de març farà escala al Port de Tarragona el patruller d'altura Vigía. Durant l'estada, romandrà atracat al moll de Costa dins de Port Tarraco i obrirà les seves portes al públic el diumenge 8 en horari de 10.00 a 13.00 i de 15.30 a 19.00 hores.

El patruller d'altura Vigía, amb numeral de costat P-73, és el tercer dels quatre vaixells que componen la classe Serviola. Va ser construït a Ferrol per les drassanes de l'antiga Empresa Nacional Bazán i va ser lliurat a l'Armada el 23 de març de 1993.

Des del seu lliurament a l'Armada, el Vigía ha passat en la mar més de 2.722 dies i ha superat la xifra de 400.000 milles navegades.

Ha participat en desplegaments més enllà de les fronteres espanyoles destacant per la seva especial rellevància, la participació en la denominada Guerra del Fletán el 1995, l'aprensió d'un vaixell amb un carregament d'haixix en 2010 i el desplegament en el Golf de Guinea en 2017.

La seva missió principal és la vigilància i seguretat marítima, contribuint a l'acció de l'Estat en la mar en les aigües de sobirania en el marc de les Missions Permanents de les Forces Armades.

tracking