Diari Més

Societat

Tanca la casa-taller del fotògraf internacional Lluc Queralt

L’edifici es troba tapiat després que la propietat el fes fora al febrer

L'accés a l'edifici, recentment tapiat, al carrer Cavallers.

Tanca la casa-taller del fotògraf internacional Lluc QueraltGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fotògraf tarragoní reconegut internacionalment Lluc Queralt va haver de marxar el mes passat de la Part Alta, de l’edifici on havia viscut amb la seva família. Arran d’un canvi de propietat, els cent anys de lloguer continuat no van ser obstacle per a què la nova societat inversora, Amira CRC 2019, tanqués una de les darreres cases-taller d’aquesta zona de la ciutat.

La porta de l’immoble –des de fa anys presidida per una fotografia de l’artista– es troba ara mateix tapiada. Una part d’aquest edifici estava ocupada irregularment, mentre que la planta baixa servia de taller de creació i de camp base per a Lluc Queralt. El mateix Queralt va mantenir un litigi amb l’empresa inversora fins que la justícia va dictaminar que havia de marxar donat que la propietat no va voler negociar una pròrroga del contracte de lloguer.

El també fotògraf tarragoní Pep Escoda va denunciar ahir el fet que la Part Alta es quedés sense les creacions del seu company de gremi. Hermán Pinedo, regidor d’Habitatge i Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, va respondre-li que «estic recabant informació per tenir una resposta més precisa» en relació a tapiar l’edifici amb una estructura metàlica que xocaria amb «preservar el conjunt històric de Tarragona».

Lluc Queralt lamentava abans de conèixer la notícia que «s’està expulsant els veïns» de la Part Alta en benefici d’una major presència de turistes. Aquest fotògraf, genuí del barri, s’ha fet un nom en diversos països, com ara Islàndia, alhora que també és reconegut per les seves pintures.

tracking