Diari Més

Infraestructures

La Ciutat de Repòs i Vacances serà el desè alberg tarragoní de la Xanascat

El conseller El Homrani i l’alcalde Ricomà presenten avui el projecte per recuperar i donar-hi nou ús a l’antiga Residencial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Ciutat de Repòs i Vacances es convertirà en un complex de turisme social i en alberg de joventut vinculat a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, presentaran divendres el contingut del projecte de rehabilitació del complex. Les obres permetran disposar d’un espai únic a la ciutat, amb capacitat per a 500 persones.

El futur alberg es convertirà en el desè de la Xanascat a les comarques de Tarragona. Actualment, estan en funcionament els albergs d’Aiguamurcia –a pocs metres de distància de Santes Creus i de nom Pere el Gran–, l’Hospitalet de l’Infant, Deltebre, l’Espluga de Francolí, Poblenou del Delta, Móra la Nova, Altafulla, Coma-ruga i Prat de Comte.

El projecte preveu la cessió a l’Ajuntament de l’edifici on estava ubicada l’antiga recepció i que és un dels immobles que es poden veure des de l’exterior de la finca, a l’N-340 i coincidint amb un dels accessos a la platja Llarga. El 2016, quan ja es parlava de la recuperació del complex, el llavors alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va proposar destinar un dels edificis a Centre Cívic de Llevant.

Un nou futur

Els albergs de la Xanascat estan pensats per al turisme familiar i disposen d’unes tarifes molt competitives. Per a aquest 2020, les que regeixen a l’establiment d’Altafulla són de 17,20 euros al dia en temporada baixa i 22,70 euros en l’alta, per a adults de més de 30 anys, i de 14,50 i 19,60 euros, respectivament, per a grups. A més, hi ha diferents descomptes i promocions. L’esmorzar té un preu de 3,50 euros, en temporada baixa, i de 4,20 euros en l’alta, mentre que un àpat costa 8,50 euros o 10 euros, segons la temporada, i dos 15,40 euros i 18 euros, si és per a grups o per adults. La Xanascat s’adreça a totes aquelles famílies amb fills menors de 18 anys.

Les instal·lacions, obra dels arquitectes tarragonins Antoni Pujol i Josep Maria Monravà, van ser inaugurades el juliol del 1957, convertint-se en les primeres de les seves característiques a l’Estat espanyol. Propietat de l’Obra d’Educació i Descans, els 140.000 metres quadrats que ocupava la llavors coneguda com a Ciutat Residencial va ser transferida a la Generalitat el 1980. El 1983 va reobrir, després de dur a terme obres de millor per un import 600.000 euros. Els destinataris eren famílies vinculades als sindicats, en funció d’una sèrie de percentatges. Els que més usuaris aportaven eren UGT i Comissions Obreres.

El desembre del 2011 la Generalitat va decidir tancar la Ciutat de Repòs i Vacances, iniciant-se un progressiu deteriorament de les diferents construccions i la pràctica destrucció de molts dels xalets que, anys abans, havien estat utilitzats per persones que venien a Tarragona a passar uns dies de vacances prop del mar.

El passat més de gener, el grup municipal de Junts per Tarragona va presentar al plenari una moció que proposava la reobertura de la instal·lació «com més aviat millor» i la redacció d’un projecte per tal de recuperar-la. La moció va prosperar amb els vots afirmatius de totes les formacions polítiques representades a l’Ajuntament.

L'antiga farmàcia de l'equipament abandonat.

L'antiga Ciutat de Repòs de Tarragona es reconvertirà en un alberg de vacances per a joves i famíliesGerard Martí

tracking