Diari Més

Comerç

Els expositors de fruites i verdures al carrer estaran prohibits els mesos d'estiu

Només a la urbanització de La Móra es podran posar expositors destinats a la venda de productes característics de les platges i del bany

Els punts de venda de fruites i verdures situats al carrer no es podran posar els mesos d'estiu.

Els expositors de fruites i verdures al carrer estaran prohibits els mesos d'estiuGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esborrany de l’ordenança d’extensions comercials a la via pública, redactada pel govern municipal, contempla no autoritzar la col·locació de punts de venda de fruites i verdures en expositors al carrer els mesos de juliol, agost i setembre. A més, estarà prohibida l’exhibició, fora de l’establiment, de productes com sabatilles d’esports, ulleres, samarretes o bosses, entre altres objectes, mentre que només es podran exposar elements característics destinats a usuaris de platja a la urbanització de La Móra i, en aquest cas, durant el tercer trimestre de l’any.

Els propietaris d’establiments especialitzats en productes alimentaris, amb punt de venda al carrer i que, per tant, fan ocupació de la via pública, tindran restringida aquesta activitat comercial. No podran muntar les parades en el tram central de l’estiu astronòmic ni col·locar para-sols. L’esborrany estableix que «per la seva naturalesa alimentària, s’extremarà la protecció i conservació dels productes, evitant l’exposició directa al sol i les inclemències meteorològiques», i que «s’haurà d’enretirar el gènere malmès o en mal estat».

Per altra banda, l’amplada dels expositors serà, com a màxim, de 0,60 metres, i l’alçada no podrà ser inferior a 0,80 metres, ni superior a 1,40 metres. A més, els contenidors hauran de ser de fusta natural, de manera preferent, tot i que l’Ajuntament admetrà materials com el ferro o derivats plàstics.

Segons l’esborrany, els expositors hauran de ser del mateix tipus i disseny, mòbils o plegables, i en cap cas podran estar ancorats al paviment, ni es col·locaran en voreres amb una amplada inferior a 2,80 metres. Per altra banda, l’ocupació podrà tenir la llargada de la façana del local, sempre que no hi hagi accessos a habitatges o altres establiments.

Articles de platja i de record

Pel que fa a exposició d’articles de platja, l’esborrany diu que «només es permet l’ocupació de la via pública per exposar aquells productes adreçats al públic usuari de les platges municipals i que estiguin directament relacionats amb la temporada de sol i bany, a la urbanització de La Móra i durant el tercer trimestre de l’any».

Amb relació als productes de promoció turística, el document assenyala que «només poden ser exposats a la via pública productes adreçats principalment a la promoció turística de la ciutat i difusió dels seus valors patrimonials i culturals», tot i que també admet aquells que facin referència a aquests aspectes de Catalunya. El text afegeix que, «de manera excepcional, l’Ajuntament podrà autoritzar productes artesanals sempre que la seva singularitat o qualitat artística sigui compatible amb l’entorn». Igualment, en el centre històric de la ciutat es tindrà en compte que els punts de venda situats a la via pública no perjudiquin entorns monumentals, com també preveu la llei del Patrimoni de la Generalitat.

L’esborrany incideix en els punts d’exposició de flors i plantes. En aquest àmbit, diu que els propietaris no podran regar ni podar al carrer, i que les torretes i altres contenidors que, per proporcions i pes, no puguin exposar-se de manera elevada, es col·locaran sobre una tarima que s’haurà de retirar diàriament.

tracking