Diari Més

Política

El PSC proposa comissions informatives prèvies al ple sobre l'accident a IQOXE

Sandra Ramos, es mostra preocupada perquè el ple es realitzi «massa precipitadament» i s’acabi convertint en una «tertúlia de cafè»

Sandra Ramos, portaveu del PSC, durant la roda de premsa en què va anunciar la proposta.

El PSC proposa comissions informatives prèvies al ple sobre l'accident a IQOXEGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta de Portaveus realitza avui la sessió prèvia al plenari monogràfic extraordinari de l’Ajuntament de Tarragona per tractar l’accident de la planta química d’IQOXE del passat 14 de gener. Sobre això, la portaveu del grup municipal socialista, Sandra Ramos, va lamentar que a «l’ordre del dia de la Junta només hi ha un punt i és per decidir la data i el funcionament del ple extraordinari». En aquest sentit, Ramos va criticar que aquest ordre del dia no va acompanyat de cap document ni cap informe tècnic que esclareixi què és el que va passar el dia de l’accident i que «es podrien haver elaborat tant des de Protecció Civil com des de la Guàrdia Urbana».

La preocupació del partit socialista és que el ple es realitzi «massa precipitadament, amb poc suport tècnic darrere i que sigui únicament un tràmit», va dir Ramos, apuntant que potser és perquè «com que ho va proposar la CUP, les tenim contentes». Els socialistes pensen que això requereix més treball al darrere i que el plenari hauria de ser la conclusió de tot un seguit de comissions informatives amb els experts i informes tècnics necessaris, i que no s’acabi convertint en una «tertúlia de cafè».

Ramos va explicar que «un plenari extraordinari no dura més de 4 o 5 hores» i, en aquest sentit, creu que, si es realitzessin les comissions informatives, amb diverses sessions, es podria aprofundir més en les diverses qüestions a tractar. «El temps d’un ple és molt limitat si tothom vol aportar opinions i si es vol que sigui una visió completa i un debat sincer i honest respecte a com s’ha de gestionar la seguretat química a Tarragona i com s’ha de liderar aquesta gestió al Camp de Tarragona». Per això el grup municipal socialista proposarà demà, «tal com permet el ROM, la creació de comissions informatives eventuals, que no cal que siguin permanents, i ja que es farà un plenari amb una temàtica molt concreta, que és creï una comissió informativa temporal i que es reuneixi les vegades que sigui necessari, amb els experts i expertes que calgui, per arribar al ple amb unes conclusions a portar a la ciutadania», va defensar la portaveu del partit a l’oposició.

Ramos espera que el govern accepti avui la seva proposta, però va assenyalar que només caldria el suport d’una majoria dels portaveus dels grups municipals per tirar endavant, tot i que ahir encara no ho havia comentat amb els seus homòlegs de les altres formacions per saber-ne l’acceptació. «Ens sembla que és una proposta molt raonable», va sostenir Ramos.

Proposta de la CUP

En aquesta mateixa Junta de Portaveus d’avui, la Candidatura d’Unitat Popular proposarà que el ple monogràfic sobre la petroquímica serveixi per avaluar públicament l’execució dels acords adoptats a la declaració institucional unitària respecte a l’accident. En aquest sentit, atesa la importància de la temàtica, la CUP aposta per fixar un horari que permeti al màxim el seguiment per part de la població, és a dir, celebrar el ple una tarda. Això a més, facilitaria la participació externa per part de representants d’entitats i experts en aquest consell plenari, fet fonamental segons la CUP, per tal d’enriquir al màxim una sessió que serà «inèdita». Per últim, la CUP aprofitarà la Junta per sol·licitar a l’equip de govern la relació d’accions i reunions mantingudes des del passat gener amb relació a la gestió de l’accident, en particular, i del Complex Petroquímic, en general.

tracking