Diari Més

Ajuntament

Bars i restaurants preparen un miler d'al·legacions a l'ordenança de terrasses

Una quarantena de professionals del sector es va reunir ahir a la tarda amb Paula Varas, regidora de Domini Públic, i van mostrar les seves queixes

Emeten la proposta per fer front a la crisis que provocarà el tancament de negocis per l'estat d'alarma

Emeten la proposta per fer front a la crisis que provocarà el tancament de negocis per l'estat d'alarmaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els propietaris de bars i restaurants de Tarragona que tenen terrassa al carrer van mostrar la seva preocupació davant la nova ordenança que està elaborant el govern municipal (ERC-ECP) relativa a l’ocupació de la via pública per activitats de restauració. Una quarantena de professionals del sector van mantenir una reunió amb la regidora de Domini Públic, Paula Varas, ahir a la tarda, en la qual van fer paleses les seves pretensions i disconformitats amb el contingut de l’esborrany.

Segons va poder saber aquesta redacció, el sector treballa en l’elaboració d’un miler d’al·legacions. Aquesta elevada quantitat demostra la procupació dels professionals de la restauració amb la proposta inicial que els ha fet arribar l’Ajuntament, que va ser debatuda en la reunió d’ahir.Fonts consultades van informar que «existeix molta discrepància», tot i que els professionals tenen la confiança que s’introdueixin modificacions a l’esborrany a partir de les al·legacions que presentaran.

Diverses van ser les opinions que es van expressar en la trobada amb la regidora Varas. La majoria van fer referència a la proposta municipal de limitar l’aforament de les terrasses, espai que molts professionals consideren indispensable per a la viabilitat del negoci per tractar-se d’una perllongació de l’establiment. Aquesta posibilitat preocupa de manera especial per la repercussió que podria tenir en el període de bon temps i, en particular, entre els mesos d’abril a octubre.

També preocupa al sector les multes imposades per l’Ajuntament per superar la delimitació de les terrasses i els horaris en què està permesa la seva instal·lació. En aquest context, les fonts van indicar a Diari Més que la nova ordenança mantindria els horaris actuals.

Entre altres aspectes que no agraden als professionals destaca l’apartat de l’esborrany en el qual s’indica que els elements de les terrasses, com taules i cadires, «han de formar composicions del mateix model, amb absència de publicitat, excepte la del propi establiment». A més, l’ordenança preveu que «tot el material i el mobiliari s’haurà de renovar, almenys, cada cinc anys», amb l’afectació econòmica que la mesura, si finalment és aprovada, pot generar als diferents establiments.

La presència de terrasses, sobretot en carrers amb voreres estretes, és motiu de polèmica a la ciutat des de fa temps. Hi ha ciutadans que consideren que, en els darrers anys, per part de l’Ajuntament s’ha comès un abús en la concessió de terrasses en determinades vies urbanes i l’espai que ocupen, fins al punt de dificultar la normal circulació de persones.

Bé de lluny

La regidoria de Mobilitat de l’anterior govern municipal (PSC-PP) va rebre queixes per l’ocupació del carrer Lleida. Com a resposta, va dur a terme una prova pilot que va consistir a delimitar amb pintura blanca l’espai destinat a terrasses i diferenciar-lo de l’habilitat per al pas de persones. A més, el juliol de l’any passat la CUP va demanar al govern de la ciutat la convocatòria d’una comissió de treball per poder redactar una nova ordenança.

tracking