Diari Més

Administració

Costes no reposarà l'arena de les platges mentre hi hagi llevantades

L’objectiu prioritari és arranjar els accessos, tasca que s’iniciarà en el decurs del mes de març

Restes de tota mena a l'arena de la platja Llarga, davant les instal·lacions del Club Marítim.

Costes no reposarà l'arena de les platges mentre hi hagi llevantadesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció General de Costes no preveu reposar l’arena de les platges del terme municipal de Tarragona fins a la finalització de la temporada de possibles llevantades, fet que acostuma a succeir quan finalitza la primavera. Tot i les greus conseqüències del temporal Glòria, el qual va provocar greus danys, i el fet que les platges no s’hagin recuperat de la pèrdua d’arena, Costes esperarà a veure com evolucionen en les pròximes setmanes. Per altra banda, la subdelegació del Govern de l’Estat a Tarragona va informar ahir que aquest mes de març començarà l’arranjament dels accessos a les platges afectades pel temporal. En el conjunt de la província de Tarragona, el pressupost que destinarà l’Estat a millorar les condicions actuals de les platges ascendirà a 3,5 milions d’euros.

El fet habitual en les costes tarragonines és que l’arena que els temporals de l’hivern s’emporta mar endins, el mateix mar les retorna a la primavera. Aquest any, a causa del Glòria, les expectatives són pessimistes. Un mes i mig després, la situació a les platges continua sent greu i, com succeeix en el cas de Capellans, el mar ocupa gairebé tota la zona que, en condicions normals, és d’arena. També és excepcional l’estat en què es troba la platja Llarga, on només hi ha una estreta franja de sorra i l’aigua arriba a espais construïts com a la zona del Club Marítim. A més, pedres, canonades trencades i sectors urbanitzats molt afectats pel temporal segueixen ocupant bona part de l’arena. L’erosió provocada pel Glòria va ser tan devastadora que fins i tot va deixar al descobert la base d’una pedrera d’època romana tot just al davant del restaurant Iot. Altres elements, com dutxes i rampes d’accés, hauran de ser reparats.

La previsió de la Direcció General de Costes és començar les tasques de millora en el decurs d’aquest mes de març, sempre que les condicions de les platges ho aconsellin. Ara la mirada està posada en el període de recuperació de les platges per l’acció de la naturalesa. En cas que la situació es mantingui, s’haurà de revisar el moment en què es reposarà l’arena per mètodes artificials, sempre que, finalment, s’acordi aquesta opció.

El que més preocupa a Costes és la rehabilitació dels accessos a les platges, tenint en compte el temps que resta fins a l’arribada de la Setmana Santa, la segona setmana d’abril, quan molta gent aprofita per dirigir-se a aquest espai, tot i que el fet més habitual és que la temporada no oficial s’iniciï a finals del mes de maig, quan la meteorologia és més propicia.

tracking