Diari Més

Religió

Boada: «Ja hi ha dones que s'hi han interessat per ser congregants»

La Sang va modificar els estatuts el passat febrer i ara cal la ratificació per part de l’Arquebisbat

Imatge del Viacrucis de la Sang, durant la Setmana Santa de l'any passat.

Boada: «Ja hi ha dones que s'hi han interessat per ser congregants»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Ignasi Boada, sotsprefecte de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Tarragona, va manifestar ahir a aquesta redacció que «ja hi ha dones que s’hi han interessat per ser congregants, i així ens ho han fet saber». Aquesta possibilitat està pendent de l’aprovació dels nous estatus per l’arquebisbe Joan Planellas, fet que Boada espera que es produeixi aviat. La Sang va procedir al canvi dels estatuts que dataven de l’any 1913 per uns de nous que permeten l’accés de la dona a la congregació. La proposta va ser sotmesa a l’assemblea celebrada el passat 10 de febrer, i va prosperar després de rebre 45 vots a favor, 9 en contra i 3 en blanc.

Una vegada aprovats els nous estatus, el passat febrer Boada va manifestar a aquesta redacció que les dones que es facin congregants «tindran dret a veu i vot, com qualsevol persona, i podran ocupar càrrecs». El sotsprefecte va afegir que, amb aquesta decisió, «esperem tancar una etapa». La mesura aprovada va arribar després que «moltes dones ens demanessin poder entrar a la congregació». Boada va afirmar que, actualment, «una congregació no pot estar formada només per homes o per dones».

Conferència quaresmal

En el marc de les activitats programades per l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa de Tarragona, demà dimecres, a les 20 hores, al Santuari de Nostra Senyora del Sagrat Cor, tindrà lloc la conferència quaresmal que oferirà mossèn Pep Moreno.

tracking