Diari Més

Municipal

Roda de Berà endureix els tràmits d'empadronament sense residència

És una de les mesures que l’Ajuntament ha començat a implementar per evitar el fenomen de les ocupacions

Els veïns de Roda de Berà durant la concentració contra la inseguretat de finals de gener passat

Roda de Berà endureix els tràmits d'empadronament sense residènciaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Roda de Berà ha endurit les condicions per atorgar l’empadronament a persones que ho sol·licitin però que no tenen cap títol sobre la propietat. Aquesta és només una de les moltes mesures que ja està en marxa de les moltes que preveu tirar endavant el consistori per evitar el fenomen de l’ocupació d’habitatges buits al municipi. El passat divendres, el ple municipal va aprovar per unanimitat de tots els grups una moció que recull un total de dinou actuacions per tal de garantir la seguretat pública.

El text aprovat divendres recull com a propis els arguments i les demandes que ja es van incorporar a la declaració institucional aprovada a la sessió plenària del passat mes de gener, també per unanimitat, sobre les ocupacions il·legals, en la qual es manifestava la preocupació del consistori per la seguretat dels veïns i es condemnaven rotundament els fets succeïts el 23 de gener quan una discussió entre dos veïns d’un bloc ocupat es va saldar amb una persona ferida per una ganivetada.

L’Ajuntament de Roda assegura que ja està treballant en l’anàlisi del procediment administratiu d’empadronament per a persones sense cap classe de títol de propietat per tal que, a partir d’ara, sigui molt més rigorós en el seu tràmit i resolució. L’Ajuntament ja va anunciar que crearia una taula interdisciplinària formada per la policia local, l’àrea de Serveis Socials, Padró i càrrecs electes per tractar individualment cada sol·licitud, valorar la situació d’exclusió residencial o analitzar casos de noves ocupacions.

És només una de les mesures que ja ha començat a caminar a dins de l’administració local. Mentrestant, als carrers, el consistori ja ha començat a repartir tot un seguit de tríptics informatius amb què informa els veïns sobre com evitar les ocupacions d’habitatge i com actuar en cas de detectar-ne algun cas.

Entre els acords que es van aprovar divendres destaca també el d’exigir a les entitats bancàries o grans tenidors que adoptin mesures per regularitzar la situació dels habitatges ocupats i, al mateix temps, que imposin mesures que impedeixin l’entrada i ocupació de les seves propietats. Un altre dels punts de l’acord consensuat ha estat el de confeccionar urgentment un Pla de Seguretat Ciutadana que garanteixi la seguretat i la convivència veïnal, «especialment a la zona del nucli urbà», i que incideixi en la prevenció de la comissió de delictes relacionats d’aquestes ocupacions i de l’ús fraudulent dels subministraments.

Tanmateix, l’Ajuntament de Roda de Berà es va comprometre a crear una oficina o punt específic d’assessoria i suport als propietaris d’habitatges afectats per qualsevol tipologia d’ocupació gestionat per personal amb formació específica en la matèria. En la mateixa línia, la policia local redactarà un protocol d’actuació en cas de sospitar o presenciar alguna ocupació i en l’atenció als veïns en qüestions relacionades.

tracking