Diari Més

Animals

L'Ajuntament instal·larà diversos correcans per a gossos a la ciutat

Benestar Animal continua amb els tràmits per adequar una platja per aquests animals

Benestar Animal preveu instal·lar correcans o zones d'esbarjo com aquesta, de la ciutat de Reus

L'Ajuntament instal·larà diversos correcans per a gossos a la ciutatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona instal·larà diversos correcans a la ciutat aquest any. Els pressupostos municipals d’aquest 2020 preveuen una partida de 15.000 euros per a adaptar la zona d’una de les platges, probablement la del Miracle, per als gossos i, la regidora de Benestar Animal, Carla Aguilar, assegura, en declaracions a Diari Més, que el paquet inclou també els diners per la construcció d’aquests espais amb diferents elements perquè els animals puguin jugar. «Es tracta d’espais, més enllà dels pipicans, en els quals pots tenir els gossos lliures en una zona més gran i més natural», defensa Aguilar.

L’edil d’En Comú Podem té clar que, tant el de la platja per a gossos com el dels correcans, «són projectes que s’encabeixen dins el reconeixement de la necessitat de Tarragona de tenir més espais per gaudir amb els animals». En aquest sentit, tot i no tenir encara una ubicació definitiva per a la platja per gossos ni per als correcans, dos projectes en els quals la regidoria de Benestar Animal està treballant i encara s’estan duent a terme els tràmits necessaris, Aguilar creu que «el fet que hi hagi aquests espais no només és un benefici pels mateixos animals sinó també per la convivència amb la ciutadania i el benestar, i la possibilitat de tenir un lleure cívic i molt positiu per les persones que tenen animals».

Aguilar reconeix que la de la platja per a gossos a Tarragona és una demanda ciutadana que «fa més de 5 anys que existeix, a les anteriors eleccions ja es parlava d’aquests espais, era una promesa que ja s’havia fet i que volem complir».

Va ser abans del plenari en el qual es van aprovar els pressupostos quan la regidora de Benestar Animal va assegurar que estaven treballant en el projecte de senyalització d’una platja per a gossos, la qual podria ser un espai adaptat a la platja urbana del Miracle, tot i que la ubicació encara no és definitiva.

A la província de Tarragona només hi ha 6 platges en 5 poblacions que permetin l’entrada de gossos i altres animals: a Alcanar, l’Ametlla de Mar, Deltebre, Cambrils i Mont-roig del Camp. D’aquesta manera, la de Tarragona es convertiria en la setena de la província i la divuitena de tot el territori català.

tracking