Diari Més

Política

«El govern necessita el suport de la CUP i el tindrà complint els acords»

La data per la primera reunió bimensual entre el govern i la CUP és el pròxim dijous al matí

Laia Estrada i Eva Miguel es reuniran amb el govern per veure el compliment dels acords

«El govern necessita el suport de la CUP i el tindrà complint els acords»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP i el govern d’Esquerra Republicana i En Comú Podem a l’Ajuntament de Tarragona van arribar a diversos acords polítics per tal que, en un primer moment, les cupaires donessin el seu suport a Pau Ricomà a la investidura i, després, permetessin també tirar endavant els pressupostos municipals.

La portaveu de la Candidatura d’Unitat Popular, Laia Estrada, té clar que la formació que representa és la clau que necessita el govern per avançar. «És un govern en minoria que necessita el suport de la CUP i el tindrà d’acord amb el compliment dels acords polítics que ha adoptat amb nosaltres», defensa Estrada, que afegeix que «són necessaris per a la ciutat, no són un capritx».

En aquest sentit, dijous se celebrarà la primera de les trobades bimensuals entre el govern i la CUP, que és la condició que van posar les cupaires al fet d’aprovar uns pressupostos que no reflectien les seves demandes, i que servirà per fer el seguiment del grau de compliment per part de l’executiu dels acords als quals van arribar. Entre aquests acords hi havia els que van permetre la investidura de Ricomà, les mocions presentades per la formació anticapitalista als plenaris i altres com l’estudi independent de la qualitat de l’aire i millores en matèria d’educació i polítiques socials. «Haurem de veure les passes que el govern ha fet en aquest sentit, que al final són coses que garanteixen una transformació a la ciutat», assegura Estrada.

Les cupaires lamenten també que hagi calgut votar en contra dels modificatius de crèdit en el passat ple del consistori perquè el govern de Ricomà hagi proposat finalment una data per aquesta primera trobada.

tracking