Diari Més

Salut

Dos instituts de Tarragona cancel·len el viatge de fi de curs a Itàlia

Es tracta dels dos de Torredembarra, mentre que l’Institut d’Altafulla ho està valorant

El tancament de l'Església de San Luigi dei Francesi les una de les mesures que s'han pres a Roma per evitar el contagi de coronavirus.

Dos instituts de Tarragona cancel·len el viatge de fi de curs a ItàliaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els instituts Ramón de la Torre i l’INS Torredembarra són dos dels diversos centres educatius de Tarragona que ja han cancel·lat l’anual viatge de fi de curs dels alumnes de 4t d’ESO a Roma, per l’actual situació que viu Itàlia amb la malaltia del coronavirus.

Per altra banda, l’Institut d’Altafulla està valorant també prendre aquesta decisió. En aquest cas però, els pares i mares dels alumnes van votar, majoritàriament, a favor de mantenir el destí italià, tot i que els professors són partidaris de buscar una alternativa a la sortida, prevista pel dia 30 de març fins al 3 d’abril, com podria ser una destinació de l’Estat espanyol. La direcció del centre va mostrar la seva preocupació a les famílies pel risc del coronavirus i la responsabilitat que hauria d’assumir el professorat en cas de confinament o contagi a la ciutat de Roma o durant el trajecte i que, tenint en compte que es desconeix com evolucionarà la crisi sanitària, la mateixa direcció no pot garantir que el professorat estigui disposat a viatjar en segons quines condicions. En els pròxims dies es podrien dur a terme més cancel·lacions d’aquesta mena, ja que Itàlia és una de les destinacions predilectes pels instituts per aquests viatges.

En aquesta mateixa línia, diversos centres d’arreu de Catalunya han pres o estan estudiant prendre aquesta decisió, tenint en compte una circular que el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha enviat als centres educatius en què recomana no viatjar als països de la Xina, Corea del Sud, l’Iran, el Japó, Singapur i les regions italianes del Piemont, el Vèneto, la Llombardia i l’Emília-Romanya, mentre les autoritats d’aquests països no aixequin les mesures de control que hi ha.

Salut no prohibeix viatjar

Per la seva banda, el Departament de Salut de la Generalitat va assegurar la setmana passada que no hi ha prohibició de viatjar enlloc, però la consellera Alba Vergés va admetre que la recomanació és evitar-ho. Vergés va dir que sovint són viatges de plaer, que es poden canviar i que per tant, també retardar tant a les zones de risc com a les quatre regions italianes més afectades. Tot i això, va dir que les escoles que tenen viatges de final de curs a Itàlia el poden fer sense problema si eviten les quatre regions de risc, i la de Roma no ho és. No obstant, els centres educatius prefereixen ser prudents en aquest sentit i buscar altres destins alternatius per a realitzar aquest viatge.

tracking