Diari Més

Celebracions

El Camp de Mart acull l'ofrena floral amb motiu del Dia d'Andalusia

Diverses entitats recorden Blas Infante, considerat el pare de la pàtria andalusa

L'ofrena ha tingut lloc al Camp de Mart, on hi ha el monòlit dedicat a Blas Infante,

El Camp de Mart acull l'ofrena floral amb motiu del Dia d'AndalusiaDiari Més.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El monòlit que la ciutat de Tarragona dedica a Blas Infante al Camp de Mart ha estat, un any més, el punt de trobada de diferents entitats que han participaten l’ofrena floral organitzada per l’Asociación Cultural y Folklórica Andaluza en Tarragona, amb motiu del Dia d’Andalusia. Precisament, aquest se celebra el quarantè aniversari de la declaració de la comunitat autònoma d’Andalusia.

Representants dels ajuntaments de Tarragona i Vila-seca, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, a més de la Diputació i el subdelegat del Govern de l’Estat, Joan Sabaté, i d’entitats andaluses i de la Casa d’Aragó, han participat en una ofrena que ha comptat amb la presència del secretari general d’Acció Exterior de la Junta, Enric Millo. Els participants van dipositar rams de flors als peus del monòlit de qui és considerat pare de la pàtria andalusa.

Manuel Castaño, regidor de l’Ajuntament de Tarragona, va recordar en la seva intervenció que «la nostra és una ciutat acollidora i la gent vinguda d’Andalusia que en forma part és important i fonamental». Per la seva banda, Luisa Márquez, presidenta de l’Asociación Cultural y Folklórica Andaluza, ha expressat el seu agraïment a les entitats que van prendre part en l’ofrena floral i ha ditque «som andalusos i catalans, aquí hem fundat les nostres famílies i d’aquí no ens mourem perquè estem a casa nostra». La jornada dediumenge «ha estat especial», ha apuntat Márquez, pel fet de complir-se quaranta anys de l’inici de l’autonomia d’Andalusia.

L’acte institucional ha finalitzat amb el cant d’Els Segadors i de l’Himne d’Andalusia. Posteriorment, ha tingut lloc un dinar de germanor a la seu de l’associació, que ha comptatamb una sessió de ball de flamenc.

L’entitat que presideix Márquez celebra aquests dies les XXXV Jornades Culturals, que finalitzaran el diumenge 29 de març amb l’espectacle flamenc Andalucia en el alma, que tindrà lloc al Teatre Tarragona. Abans de la clausura, es procedirà al nomenament del soci i la sòcia d’honor d’aquest any de l’associació.

La pròxima activitat serà el dissabte vinent, dia 7 de març, amb l’actuació de Paqui Moya i el grup Azabache a la seu de l’entitat, al carrer Sant Josep. L’espectacle s’iniciarà a les 21 hores. Tots els caps de setmana de març hi haurà activitats musicals i religioses, fins a la clausura de les jornades

tracking