Diari Més

Societat

El 150è aniversari del Port de Tarragona acull més de 800 persones al Refugi 1 del Moll de Costa

L'acte també ha homenatjat a les persones, empreses, entitats i institucions del territori que conformen la comunitat portuària de Tarragona

Pla mitjà del president de la Generalitat, Quim Torra, intervenint des d'un faristol durant l'acte del 150è aniversari del port de Tarragona.

El 150è aniversari del Port de Tarragona acull més de 800 persones al Refugi 1 del Moll de CostaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest divendres, 28 de febrer a les 19 hores, el Port de Tarragona ha obert les portes del Refugi número 1 per celebrar l’acte central commemoratiu del 150è aniversari del Port. L’esdeveniment, que ha aplegat a més de 800 persones relacionades amb el port, la ciutat i el territori, ha estat presidit pel president de la Generalitat, Joaquim Torra, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, el president de Puertos del Estado, Francisco Toledo, el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté i el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset.

L’acte ha comptat com a protagonistes amb una àmplia representació de la comunitat portuària, de l’entorn empresarial, social, cultural i veïnal del Port de Tarragona. Una trobada, que segons paraules de Cruset, «vol explicar com les persones, entitats i institucions del territori han sabut lluitar colze a colze per superar els reptes durant els darrers 150 anys per fer créixer el port, un port que compta amb més de dos mil anys d’història».

El president de la Generalitat, Joaquim Torra, i el president de Puertos del Estado, Francisco Toledo, també han tingut paraules d’elogi per parlar de la història del Port de Tarragona, en un acte que no només ha parlat d’aquesta infraestructura a través del temps, sinó que també s'ha plantejat com un homenatge a totes les persones, empreses, entitats i institucions del territori que conformen la comunitat portuària de Tarragona, i en els reptes de futur que el Port de Tarragona té plantejats.

Entre altres autoritats, també han participat de l’acte i van lliurar reconeixements a membres de la comunitat portuària, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; el subdelegat del Govern, Joan Sabaté; els alcaldes de Tarragona i Vila-seca, Pau Ricomà i Pere Segura, respectivament;i la Capità Marítima, Núria Obiols, i Vice-Presidenta del Consell d’Administració.

tracking