Diari Més

Incivisme

L'Ajuntament de Tarragona obre 152 expedients per abandonar residus a la via pública en set mesos

La sanció més important ha estat de 4.001 euros a una empresa que va abocar runa a la zona de les Gavarres

Captura del vídeo on es mostren els mobles llençats al costat del riu.

Un veí de Tarragona denuncia un abocament il·legal a la llera del Francolí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Neteja Pública de l'Ajuntament de Tarragona i la Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana han imposat 152 sancions a empreses i particular en set mesos per abocaments de residus a la via pública.

Aquest és el balanç que ha fet públic aquest dijous el consistori de la campanya iniciada l'estiu passat i que pretenia actuar contra l'increment dels abocadors il·legals i incontrolats que estaven proliferant a Tarragona.

Segons les dades municipals, de les 152 sancions imposades, la més important és la de 4.001 euros a una empresa de construcció que va abocar runa a un solar municipal al costat delLidlde les Gavarres.

Vuit sancions han estat a particulars per abocar runa i voluminosos i una sanció a una empresa de jardineria per deixar poda a la via pública, just al costat d'un contenidor col·locat a tal efecte. La resta de sancions, 142, van ser per deixar residus o bosses de la brossa fora dels contenidors quan aquests no estaven plens.

Els imports d'aquestes sancions han anat dels 300 euros de multa per l'abocament de runa i voluminosos, fins als 100 euros en els casos de brossa fora dels contenidors.

El regidor responsable de la neteja, Jordi Fortuny, explicava també que el consistori «ha incrementat els equips de neteja en dos cada dia i un dia més de servei cada setmana», referint-se als equips de recollida de residus incontrolats.

L'Ajuntament recorda que l'increment de deixalles a la via pública fora d'horari i lloc provoca un elevat sobrecost del servei de recollida, dificultats en la circulació, «perjudica la imatge de la ciutat i, fins i tot, fa aflorar molts abocadors incontrolats de residus de la construcció i industrials en polígons industrials i diferents punts del terme municipal».

ManelCastaño, regidor de Seguretat Ciutadana, explicava que des de la unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana es fan inspeccions de paisà per controlar els punts negres de la ciutat. «L'objectiu és fotografiar, informar i sancionar als infractors amb multes que poden arribar fins als 4.000 euros. Ja tenim resultats perquè s'han controlat prop de 200 punts negres repartits per la ciutat, barris i polígons industrials», indicavaCastaño. I afegia que el cas més recent ha estat la identificació d'una persona que va abocar il·legalment runa al riu Francolí, un cas que va denunciar un veí a través de les xarxes socials.

MÉS INFORMACIÓ

Un veí de Tarragona denuncia un abocament il·legal a la llera del Francolí

tracking