Diari Més

Laboral

Les tècniques d'educació infantil lluiten pels seus llocs de treball

Rebutgen un procés d’oposicions d’Educació que les pot deixar sense feina després de 15 anys

Representants de les TEEI a Tarragona durant la roda de premsa d'ahir a Tarragona.

Les tècniques d'educació infantil lluiten pels seus llocs de treballGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma d’Interines TEEI (Tècniques Especialistes d’Educació Infantil) és un nou col·lectiu que agrupa treballadores interines que estan en contra del nou procés d’oposicions que vol dur a terme el Departament d’Educació i que lamenten que «les pot deixar sense feina». La Generalitat va crear els llocs de treball d’aquestes educadores, que la seva funció és donar suport a les aules d’educació infantil treballant conjuntament amb les tutores, el curs 2004/2005, i per tant moltes d’elles porten més de 15 anys treballant pel departament.

Algunes representants de les 137 TEEI afectades a la demarcació de Tarragona van dur a terme una roda de premsa ahir davant els Serveis Territorials d’Educació, en la qual Regina Benet, membre del col·lectiu, va defensar que les més de 1.000 educadores que són arreu de Catalunya «som de referència per l’alumnat, les famílies i el personal docent», i va assegurar que «moltes de nosaltres fa més de 10 anys que treballem a la mateixa escola i les direccions dels centres confien en nosaltres per explicar a les mestres nouvingudes el funcionament de les aules infantils».

Benet va manifestar també que es troben davant d’una situació totalment «injusta» i que «ens deixarà a moltes de nosaltres al carrer després de 15 anys treballant al Departament d’Educació». I va afegir que «el departament mai ha volgut donar estabilitat als nostres llocs de treball».

El Govern ha organitzat, juntament amb els sindicats majoritaris del sector, UGT i CCOO, aquest procés d’oposicions que, van lamentar les TEEI, oferta un nombre de places molt inferior a la necessitat estructural del sistema educatiu. Per això, exigeixen a la Generalitat que paralitzi aquesta convocatòria d’oposicions i que segui a negociar amb les Tècniques Especialistes en Educació Infantil per trobar una solució, mentre defensen que seguiran lluitant fins a tenir un pla de consolidació de les seves places de feina que s’ajusti a la realitat.

tracking