Diari Més

Fi de festa

La comparsa Colours Fantasy guanya el Carnaval i Disc 45 queda segona

El Rei Carnestoltes d’aquest any i la seva Concubina passen a millor vida

La plaça de la Font va celebrar el veredicte del jurat, que va donar guanyadora del Carnaval a la comparsa Colours Fantasy.

La comparsa Colours Fantasy guanya el Carnaval i Disc 45 queda segonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comparsa Colours Fantasy ha estat la guanyadora de l’edició d’aquest any del Carnaval, que va finalitzar ahir dimarts. La segona posició va ser per Disc 45. El Toc de Quaresma de les campanes de la Catedral van posar el punt final a aquesta proposta lúdica, com a cloenda d’una jornada presidida pel dol, les llàgrimes de les planyívoles i l’enterrament del Rei Carnestoltes en un acte que va comptar amb la participació de diables, bèsties, música i foc.

Colours Fantasy, de la Granja, es va fer creditora a organitzar el sèquit del Rei Carnestoltes del 2021, any en què el Carnaval de Tarragona celebrarà el seu quarantè aniversari. La comparsa va guanyar el trofeu Ninot del Carnaval, a més de la quantia de 800 euros. El jurat va decidir que el segon lloc fos per la comparsa Disc 45, de Sant Salvador, que va rebre el trofeu Ninot del Carnaval i 500 euros, i serà responsable del sèquit de la Reina. Així ho va decidir el jurat format pel programador artístic Kike Colmenar, la maquilladora Ariadna Fa, el dissenyador Lluís Jiménez, la comunicadora audiovisual Laia Marín, la periodista Laia Poblado i la coreògrafa Teresa Sánchez.

El jurat va concedir el premi honorífic Anècdota 2020 a la comparsa Marro Talent, per ser «la més simpàtica durant els actes del Carnaval i entretenir al públic durant la Rua de Lluïment» del passat diumenge. També va ser reconeguda amb el premi Participació 2020 la comparsa La Ballaruga, per ser la que va «assistir a més actes» i «amb més participants», mentre que el premi Comparsa satírica 2020 va recaure en La Bóta, per «fer un ús alternatiu de la ploma en la seva disfressa».

Rua de Lluïment del 2021

Ahir a la nit es va donar el tret de sortida del Carnaval del 2021, amb la publicació del llistat format per les quinze comparses que participaran en la Rua de Lluïment de la quarantena edició. Per ordre alfabètic, les entitats premiades van ser Amics de la Part Alta, Colours Fantasy, Associació de Veïns de l’Albada, Associació de Veïns Residencial Palau - Torres Jordi, Carmelites, Cayo Largo, Platinum, Cromatic Fusion, Disc 45, Nou Ritme, Aerodance, Fotem-li Canya, La Tàrraco de Luxe, Màgic Dansa i Spectrum.

Testament i enterrament

La política, l’urbanisme, la xarxa ferroviària, l’explosió a IQOXE i, fins i tot, el món dels castells, el Nàstic i l’Amfiteatre van formar part del contingut que la Concubina va incorporar al seu testament del vint-i-sisè regnat. En la lectura, no van faltar referències al fet que cap sirena sonés amb motiu de l’accident a la indústria química del passat 14 de gener, a la problemàtica sorgida arran de l’entrada en servei del Corredor Mediterrani o, com no podia ser d’altra manera, a l’epidèmia de Coronavirus. Els polítics tampoc van sortir massa ben parats. Només cal veure el contingut del darrer paràgraf del discurs: «Llego als fatxes pudents, els de Vox i Ciutadans, el Congrés ple de merda, fart d’antediluvians». Si el final del testament fa ser contundent, la Concubina també es va mostrar força expresiva en el primer. «M’ataca el coronavirus. No ploreu per mi, reinetes. Moriré aquest carnaval, ja se m’han pansit les tetes». Els barris també van tenir el seu moment. «La Part Alta s’assembla a un mas robar» o «la cèntrica Rambla Nova ha esdevingut un forat» van ser dos dels testimonis. El testament de la Concubina va ser lliurat a Llucifer, en el decurs d’un acte que va comptar amb el suport de la Colla La Bota, la Cobla de Llardons del Tecler, el Ball de Diables i els Diables Voramar, el Bou, la Víbria i el Griu, a més de la Mascarada de Dol i els Cremallers.

Les últimes hores del Carnaval van començar amb l’obertura de la casa mortuòria i la vetlla del fèretre del Rei Carnestoltes a l’Antic Ajuntament, i la concentració de les comparses del dol a la plaça de les Cols. Finalitzada la lectura del testament a la plaça de la Font, va ser el torn per procedir al definitiu enterrament del Rei Carnestoltes i la crema del Ninot i la Ninota, mentre que la bóta que els darrers dies va presidir la plaça més popular de Tarragona també va acabar convertint-se en cendra.

tracking