Diari Més

Patrimoni

L'Ajuntament de Tarragona acudeix a l'1,5% Cultural per actuar al Fòrum de la Colònia

L’objectiu és millorar el monument romà, fer-lo accessible a persones amb dificultats per desplaçar-se i contemplar-lo com un espai públic

El Fòrum de la Colònia és un dels monuments menys visitats.

L'Ajuntament de Tarragona acudeix a l'1,5% Cultural per actuar al Fòrum de la ColòniaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona demanarà una subvenció a l’Estat, amb càrrec a l’1,5 per cent Cultural, per dur a terme un projecte de millora del Fòrum de la Colònia, un dels menys visitats de la ciutat, i facilitar el seu accés, ja que actualment el recinte del carrer Lleida no disposa de rampes destinades a persones amb dificultat per la mobilitat.

El regidor de Patrimoni, Hermán Pinedo, fa temps que considera que el monument romà requereix una intervenció que el posi en valor. Pinedo vol convertir el Fòrum de la Colònia en una mena de «museu obert a la ciutadania», per a la qual cosa és necessari dur a terme «un projecte ambiciós». El cos de la intervenció seria de prop d’un milió d’euros, ja que a més de consolidar els elements monumentals, es procediria a augmentar i millorar els senyals informatius,’ja que, tal com està actualment, és complicat saber què està veient».

Per altra banda, Pinedo va deixar entendre, en declaracions a Tarragona Ràdio, que el concepte del Fòrum de la Colònia ha de ser com el d’un parc arqueològic obert a la ciutadania, més enllà que un recinte històric destinat al turisme.

El monument està enclavat en el centre de la ciutat, a pocs metres de la plaça Corsini, però rep poques visites i és un espai molt poc visitat pels tarragonins.

tracking