Diari Més

Solidaritat

Càritas Tarragona forma vint persones en atur o situació de vulnerabilitat

L’objectiu és que puguin trobar feina

Alumnes que van participar en la cloenda del curs.

Càritas Tarragona forma vint persones en atur o situació de vulnerabilitatCàritas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de persones del Camp de Tarragona en situació d’atur i de vulnerabilitat, entre 25 i 55 anys, han participat en el curs bàsic d’Atenció Domiciliària organitzar per Càritas. La segona edició del curs ha permès capacitar als alumnes per treballar en diversos àmbits laborals com el de l’hostaleria o el servei domèstic. «Un dels resultats a destacar és la millora de l’autoestima i de les capacitats i habilitats de l’alumnat de cara a la recerca activa d’ocupació i l’empoderament personal», va informar Càritas, qui realitza aquesta activitat en col·laboració de la fundació Formació i Treball.

El curs s’emmarca dins dels programes que Càritas ha posat en marxa els darrers anys i que, tenint en compte les necessitats dels seus participants, «els acull, diagnostica, acompanya, forma en capacitats bàsiques i, a través dels seus projectes sociolaborals, dóna formació ocupacional», va informar. L’objectiu final és poder provenir un lloc de treball a les persones que hi participen.

L’acte de cloenda del curs es va celebrar el passat dilluns. En el seu decurs es van lliurar el certificat d’assistència i capacitació als alumnes que van superar els nivells exigits. Les matèries impartides en la segona edició van ser, entre altres, les relacionades amb alimentació, dietètica i cuina; neteja domèstica, higiene i organització de la llar; tractament de la roba de la llar; habilitats personals, socials i en l’atenció de les persones dependents, així com mòduls transversals d’informàtica digital, orientació laboral o prevenció de riscos laborals. El curs va consistir en 172 hores de formació teòrica i pràctca, i 15 de pràctiques professionals en horari de 9.30 a 13 hores, amb la finalitat de facilitar l’assistència de persones amb obligacions familiars.

El curs és gratuït pels participants i el seu finançament ha estat suportat per Càritas Diocesana de Tarragona i per l’acord de col·laboració econòmica de la Sociedad Estatal Loterías y Apuestas del Estado (SELAE).

Suport d’empreses i particulars

El curs i els programes sociolaborals de Càritas Diocesana de Tarragona formen part de la campanya promoguda per Càritas i altres entitats, recollida sota el títol «Per un treball digne i decent per tothom», que fa una crida a l’erradicació de la xacra de la precarietat laboral que caracteritza l’actual sistema de relacions laborals i que lesiona els drets de les persones treballadores i, també, de les seves famílies.

Mitjançant la prospecció i la intermediació laborals, es fa la cerca d’aquests llocs de treball tan importants per completar el cicle. És per això que Càritas fa una crida a empreses i particulars que disposin de llocs de treball, per tal de fer aquesta intermediació sempre dins de les condicions laborals legals. Les persones o empreses interessades poden contactar a www.caritasdtarragona.cat o bé a l’àrea d’Economia social, mitjançant el telèfon 877 44 98 66.

tracking