Diari Més

Graduats Socials

Les Jornades de Dret del Treball abordaran aspectes com la conciliació

Quatre magistrats del Tribunal Suprem i l’economista Gai de Liébana participaran en la vint-i-cinquena edició, que es farà els dies 5 i 6 de març

Virolés, Asamà i Muria, a la seu del Col·legi de Graduats Socials, en la presentació de les jornades.

Les Jornades de Dret del Treball abordaran aspectes com la conciliacióGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 200 graduats socials i professionals del Dret participaran els dies 5 i 6 de març en la vint-i-cinquena edició de les Jornades de Dret del Treball i de la Seguretat Social que organitza el Col·legi de Graduats Socials de Tarragona. Entre altres ponents, participaran la magistrada tarragonina i membre del Tribunal Suprem Rosa Maria Virolés, qui també és la directora tècnica de les jornades, o l’economista Josep Maria Gay de Liébana. La conciliació de la vida personal, familiar i laboral, la protecció de dades en l’àmbit laboral i la igualtat d’homes i dones en matèria de salaris i contractes seran alguns dels continguts de les jornades.

La presidenta del col·legi professional, Anna Maria Asamà, va destacar que les jornades comptaran amb la participació «d’especialistes jurídics en Dret laboral i treball social i que són un referent en l’àmbit català i nacional». En les jornades intervindran quatre magistrats del Tribunal Suprem i una expresidenta del Tribunal Constitucional, així com representants dels Tribunals Superiors de Justícia de Catalunya i Madrid, i catedràtics de diferents universitats, entre altres professionals que oferiran les seves ponències, en un total de vuit.

Asamà va comentar que en l’edició d’enguany s’afegeix la conferència de l’economista Gay de Liébana, que «respon a la voluntat d’obrir aquestes jornades tècniques a un públic més ampli, tant del món de l’empresa com de la societat en general».

Igualtat entre homes i dones

Amb relació a la igualtat entre homes i dones, Virolés va manifestar que, en aquest àmbit, «es progressa de manera lenta». La magistrada va recordar que «a l’article 14 de la Constitució ja es parla de la igualtat entre homes i dones», però «veig lluny arribar a la total igualtat». Virolés va remarcar que «si una part està en desigualtat, això comporta indicis de possible discriminació i, també, de vulneració d’un dret fonamental». Virolés és partidària de «combatre» la desigualtat «salarial i contractual» que hi ha entre homes i dones. La magistrada va afegir que «l’empresari ha de ser qui faci valdre els drets fonamentals».

Virolés va remarcar que les jornades abordaran altres aspectes d’especial importància, com són la protecció de dades en l’àmbit laboral, «que és el gran desconegut», el permís parental o altres qüestions d’actualitat, de les quals «s’oferirà una visió des dels punts de vista de l’empresari i del treballador».

Per la seva banda, Anna Maria Asamà va comentar que els canvis que vol aplicar el nou de govern a l’Estat, alguns ja en marxa, «són bons» perquè la normativa «s’ha d’adaptar al moment, però sempre s’ha de tenir en compte la situació econòmica actual», i va destacar la importància «d’arribar a acords amb consens». En la roda de premsa de presentació de les jornades també va participar el vicepresident del Col·legi de Graduats Socials de Tarragona, Jordi Muria, qui va referir-se a la participació de la comunitat universitària.

La clausura de les jornades estarà presidida per Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies del Govern de la Generalitat.

tracking